O nouă soluție alternativă la antibiotice a fost descoperită!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Incepem articolul cu un mic citat, care, sincer, deschide foarte bine stirea noastra de azi, pentru ca vorbeste despre antibioticele din zilele noastre si despre infectii:  “Infecțiile urinare sunt extrem de frecvente. Începând de la infecțiile de tract urinar jos, cistita (frecventă la femei), până la infecții înalte, de exemplu, pielonefritele care au un răsunet sistemic și-s mult mai grave. În materie de infecții urinare, lumea își pune întrebarea ‘de unde am luat eu acest colibacil? De pe clanță? De pe capacul de WC?. Nu! Imensa majoitate a germenilor provin din tractul digestiv.” spune Prof. dr. Mircea Penescu, șeful Spitalului Clinic de Nefrologie „Carol Davila”, pentru dcnews.ro.

Vorbeste mai ales de utilizarea de astazi a antibioticelor, care a devenit ca “apa” sau “unguentul”, efectiv, orice problema de natura infectioasa este tratata cu antibiotice. Astfel are loc, asa cum bine descrie doamna prof Penescu, “razboi rece”, deoarece germenii o sa devin, intr-un viitor apropiat, aproape imune acestora, intrucat ele isi dezvolta “mecanismele de aparare”:

“Ceea ce s-a întâmplat de-a lungul timpului, de când au apărut antibioticele, s-a ajuns prin utilizare nejudicioasă; Pe măsură ce apar noi antibiotice, mai sofisticate și mai eficiente, în paralel, și germenii își diversifică mecanismele de apărare. În momentul de față, există o suprauzitare a antibioticelor, de multe ori, din proprie inițiativă, după ureche, iar infecțiile urinare fiind atât de frecvente și cedând spectaculos la antibiotice, fiecare pacient care a avut o dată nu știu ce puseu cu un germene, peste un timp, dacă are un puseu asemănător, dar care poate fi cu totul alt gen, utilizează ce i-a făcut bine data trecută. Uite așa se ajunge la rezistență bacteriană.ne explica doamna profesor.

Prin urmare, asa se ajunge la ceea ce se numeste “rezistenta bacteriana”, la un cerc vicios. Ba chiar, efectele ei deja sa vad in tari precum China sau SUA, in care s-au gasit niste bacterii rezistente la orice antibiotic, denumite “tulpini rezistente”. De aceea, ceea ce se intampla acum, nu are loc de pe o zi pe alta, ci de mult timp.

  • Solutia? ne spune specialistul:

“Există niște încercări specifice – cum sunt autovaccinurile, (….) cum sunt tratamentele cu bacteriofagi. Sunt foarte deschis la aceste forme alternative de tratament pentru că sunt conștient că, încet-încet, tot ce există astăzi ca arsenal de luptă împotriva infecțiilor urinare, începe să se compromită progresiv”, a explicat, in continuare, Prof. dr. Mircea Penescu.

  • Oul hipermun, o solutie alternativa?

Prof. Penescu ne mai arata ca oul, care desi pare ca nu ar avea nicio legatura cu ceea ce vorbim noi este, in realitate, un aliment foarte bun pentru imunitate. Ba chiar, poate fi un inlocuitor foarte bun al antibioticelor; cel putin in Romania. Descoperirea nu apartine noua, insa s-a reusit, prin experimente, ceea ce se numeste ‘Imunoinstant forte”, produs care contine imunoglobuline aviare (acestea sunt mai eficiente decat cele produse de corpul uman). Apoi:

“[din el] se face un antigen care se injectează la păsări. După trei săptâmâni, păsările respective formează anticorpi. În mod cu totul paradoxal, acești anticorpi se concentrează în gălbenușul de ou. Gălbenușul de ou devine un medicament pentru că aduce o concentrație mare de imunoglobuline Y care, odată pătrunse în organismul uman, practic îi transferă o imunitate pasivă. Aceste imunglobuline aviare lucrează ca niște imunomodulatoare. Stimulează secreția proprie de anticorpi cu aceiași țintă”, a mai adaugat specialistul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: