Arta de a trăi conştient

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Pentru a ne permite nouă înşine să fim cu adevărat în contact cu locul şi cu situaţia în care ne aflăm deja, trebuie să „punem pe pauză” experienţa noastră un timp îndeajuns de lung pentru a-i permite momentului prezent să ne patrundă şi să ajungem să-l cunoaştem şi să-l înţelegem mai bine. Numai atunci vom putea accepta adevărul acestui moment al vieţii noastre, vom putea învăţa din el şi vom continua să mergem mai departe.

Jon Kabat-Zinn, Mindfulness zi de zi

Editura Herald şi Librăria Cărtureşti Verona (Str. Pictor Arthur Verona, nr. 13-15) au plăcerea de a vă invita marţi, 24 octombrie 2017, ora 18.30 la evenimentul Arta de a trăi conştient, eveniment ce se va desfăşura în cadrul campaniei naţionale „Te aşteptăm în librărie!”

  • Ce înseamnă sa fii mindful?
  • Suntem cu adevărat prezenţi în viaţa noastră?

Poate că din când în când avem nevoie doar de mici memento-uri, care să ne reamintească faptul că suntem deja demni, valoroși, merituoși. Uneori nu ne simțim astfel, iar acest lucru este din cauza rănilor și a cicatricilor pe care le avem din trecut, sau din cauza incertitudinii legate de viitor. Este îndoielnic că am ajuns de unii singuri să ne simțim lipsiți de merite. Am fost „ajutați” să ne simțim nevrednici. Am fost învătați într-o mie de feluri, atunci când eram mici, și ne-am învățat foarte bine lecțiile.

Vom povesti pe marginea titlurilor Mindfulness zi de zi de Jon Kabat Zinn,  Mindfulness. 8 paşi către fericire, de Bhante Gunaratana, Mindfulness pentru profesori de Patricia A. Jennings,  şi Cum gătim realitatea. de Daniela Andreescu, alături de invitaţii: Daniela Andreescu (formator în managementul comunicării şi relaţiilor interpersonale, trainer, coach), Matei Georgescu (profesor universitar, psihanalist, psihoterapeut), Mihai Popa Radu (fondator Mindfulness Institute) şi Andreea Neagu (psiholog, psihoterapeut), specialişti care vor împărtăşi publicului prezent noţiuni din mindfulness şi cum putem aplica acest concept în viaţa noastră de zi cu zi.

Vă invităm, aşadar, prin intermediul titlurilor din colecția Mindfulness, să discutăm despre atenţia conştientă, despre ce înseamnă să fim cu adevărat prezenţi în viaţa noastră, despre arta de a trăi conştient: eveniment Facebook

 Cărțile din colectia Mindfulness a Editurii Herald:

Colecția „Mindfulness” este concepută pentru a sprijini omul modern, punându-i la dispoziție instrumente spirituale și practice pentru a depăși provocările acestei vieți urbane agitate, care stă în permanență sub semnul stresului. Învățând să aplice principiile practicii mindfulness în diverse domenii ale existenței (la școală, la job, în relațiile interpersonale), cititorii își pot gestiona trăirile în moduri mai eficiente și se vor bucura de un stil de viață îmbunătățit.

de Bhante Henepola Gunaratana

În stilul său clasic și captivant, Bhante Gunaratana analizează amănunțit Nobila Cale Octupla, cea mai profundă învățatură a lui Buddha referitoare la curmarea suferinței. Prin sfaturi punctuale și usor de ințeles, Mindfulness: 8 pați către fericire pune la dispoziția cititorilor metode iscusite de a gestiona furia, de a trăi în mod corect, de a cultiva prietenia plină de iubire și de a depăți obstacolele mintale care apar în calea adevaratei fericiri

de Jon Kabat – Zinn

Pentru a ne permite nouă înține să fim cu adevărat în contact cu locul în care ne aflăm deja și cu situația în care ne aflăm deja, indiferent care sunt acestea, trebuie s㠀„punem pe pauz㔀 experiența noastră un timp îndeajuns de lung pentru a-i permite momentului prezent să ne pătrundă, suficient de lungă încât să putem simți cu adevarat momentul prezent, să-l vedem în deplinătatea sa, să fim conștienți de el și, prin urmare, să ajungem să-l cunoaștem și să-l înțelegem mai bine. Numai atunci vom putea accepta adevărul acestui moment al vieții noastre, vom putea învăța din el și vom continua să mergem mai departe.

de Patricia Jennings

În volumul de față aflăm cum putem pune atenția deplină și grija plină de iubire în slujba învățământului, pentru a readuce în sălile de clasă armonia și plăcerea de a învăța. Autoarea nu susține că este o sarcină ușoară, dar, punând consecvent în practică metodele și exercițiile prezentate în cartea Mindfulness pentru profesori, profesorii vor putea observa propria reactivitate emoțională și vor învăța să fie mai atenți la modul în care mediul din sala de clasă și alte elemente pot influența în sens negativ sau pozitiv atitudinea și starea emoționala ale elevilor.

de Daniela Andreescu                                                      

Cartea vă invită la o incursiune in „bucătaria vieții”. În acest „rețetar” veți găsi descrise multe dintre felurile în care ne întâlnim cu realitatea: modele pe care le urmăm, scopuri și dorințe care ne atrag, preocuparea pentru alegeri și încredere, pentru stres și fericire, aspirația către spiritualitate. Alături de reflecții și de meditații, veți descoperi aici exerciții practice care favorizează cunoașterea de sine și schimbarea pozitivă. Prin gândire critică, dar și prin jocurile imaginației cartea îndrumă creșterea personală, buna conviețuire cu sine și cu cei din jur și, poate în primul rând, îndeamnă la recunoașterea libertății.

Prin sloganul „Cărți deschise pentru minți deschise“, Editura Herald îşi doreşte să pună în prim-plan rolul crucial pe care cărțile îl joacă în educația non-formală şi în demersul individual de îmbunătăţire a propriei vieţi. Campania „Te așteptăm în librărie” este un demers cultural menit să evidenţieze atât importanţa librăriilor ca spaţiu cultural activ în viaţa comunităţilor din care fac parte, cât şi a librarului care ii poate facilita cititorului o altă experienţă în interacţiunea cu universul cărţilor.

Sunteti așteptati în librărie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: