Prețurile la ouă s-au triplat în doar 2 săptămâni!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Criza de ouă se agraveaza pe zi ce trece. Prețurile stabilite de retailerii importanti din tara au fost majorate, incet, incet pana cand s-au triplat! Si asta in mai putin de 14 zile. 

Situatia exacta: un carton de 30 de ouă avea pretul, acum 2 saptamani, undeva între 11 lei și 20 de lei, dar in ziua de 13 noiembrie, într-un hipermarket din Bucurtesti, a fost identificat acelasi produs cu un pret nu de 11, nu de 20, dar de 30 de lei, adică 1 leu oul! Cat o paine. De asemenea, altul avea 20 de ouă, la 30 de lei, adica cu 50 de centi in plus fata de precedentul. Unul de 10 oua inseamna acum 12 lei.

Chestia urata e ca tot noi consumatorii suferim si nu avem de ales! Cumparam!

Desi retailerii declarasera altceva, anume in urma cu 2 saptamani spusesera despre 1 leu prețul per ou. 

Reprezentantul hipermarketului care se ocupa de raionul de ouă a discutat cu noi, spunandu-ne că are comenzi stabilite acum foarte mult timp, dar ca inca nu au ajuns dintr-un motiv simplu: criza. ”Credeți că le-ar conveni să stea cu ouăle blocate când așteaptă tirurile la poartă?” ne-a întrebat el. Angajatul are 60 de găini care i-au dat in 2 saptamani 15 ouă.

Oamenii faceau glume de genu: ”Nu ne mai permitem să mâncăm ouă, trecem pe carne” Cam asa e…totusi! Plimbandu-ne prin hipermarketul cu faimoasele oua de 1,5 lei per ou, am aflat ca 1 kilogram de spată de port iti ia din buzunar…13 lei! Mai pe romaneste, mai bine dau 26 de lei pentru 2 kilograme de carne șimai raman si cu rest!

Dar…nu e problema! mereu exista solutie: inainte sa plecam am observat ca schimbasera raionul de oua cu cel de iaurt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: