Cum se prepară supa de bere

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Supa de bere e o delicatesa mai putin cunoscuta. Da, chiar daca suna putin ciudat, de fapt, e chiar foarte buna. Aceasta supa este in speciala preparata în ţările nordice. Totusi, in ultima perioada supa de bere a fost introdusa si pe meniurile catorva restaurante din Franţa, Germania, Olanda şi, cel mai mult, Elveţia. Daca vreti sa incercati, atunci haideti cu noi sa vedem care sunt ingredientele necesare.

  • Conceputa in Elvetia  

In Ţara Cantoanelor este o reteta intersanta care combina 2 produse care, pentru unii, sunt bomba (ne trimit la baie); berea cu laptele. Totusi nu e doar asta. Se pune jumătate de litru de bere şi de lapte, dupa care adaugi 2 gălbenuşuri de ouă, 50 de grame de unt şi 1 lingură de făină şi de scorţişoară. Cam asta e tot. Puteti, daca mai doriti, sa mai amestecati si cu niste coaja de lămâie, piper, sare si 4 felii de pâine usor uscată.  

50 de grame de unt se introduc primele în oală, apoi il lasi sa se topeasca, adaugi 1 lingură de făină şi amesteci totul cum trebuie, până cand e rumen. Torni usor berea peste făină şi amesteci din nou si, in sfarsit, presari scorţişoara şi coaja de lămâie. Cand supa se contureaza ar trebui sa o fierbi mai multe minute, la un foc mic. Eh, si cam asta e! Incearc-o si spune-ne si noua cum ti s-a parut! Vrem sa aflam parerea ta! Conteaza pentru noi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: