Brian May despre Mercury: ”Sigur, cu toţii ştiam că are sida, dar nu voiam să ştim.”

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Brian May este chitaristul trupei Queen, si, de curand, a dat mai multe detalii cu privire la suferintele pe care Freddie Mercury le-a avut in timpul vietii lui. Principala durere fizica a celebrului cantaret a fost pierderea aproape totala a piciorul, în timp ce era bolnav de sida şi, din aceasta cauza, de multe ori nici nu vorbea despre afectiunile sale.

Asa ca, era de astept ca sida sa-l rapuna pe solistul trupei Queen, ceea ce s-a si intamplat în 1991, cand o pneumonie dezvoltata de aceasta l-a rapus, la varsta de 41 de ani. Dat fiind ca anii au trecut, chitaristul trupei de care am mentionat la inceputul articolului, a decis sa vorbeasca despre aceste boli ale solistului.

Astfel, intr-o declaratie pentru Sunday Times Magazine, May mentioneaza: ”Problema a fost de fapt piciorul lui, care în mod tragic mai era foarte puţin din el…Odată ni l-a arătat la cină şi mi-a spus: <<Oh, Brian. Îmi pare rău că te-am supărat, arătându-ţi asta>>, iar eu i-am spus: <<Nu sunt supărat, Freddie, decât din cauza faptului că tu ai de suferit atât de mult >>”.

Brian May stanga

A fost un moment important din istoria trupei cand Freddy Mercury a dezvaluit celorlalti membri ai trupei Queen ca are sida, insa a spus expres ca nu vrea sa vorbeasca despre aceasta boala:

Sigur, cu toţii ştiam că are sida, dar nu voiam să ştim. A spus <<Probabil că voi vă gândiţi că am de-aface cu chestia asta şi nu vreau să vorbesc despre asta şi nu vreau ca vieţile noastre să se schimbe, dar asta este situaţia>>Apoi a trecut mai departe”, a mai mentionat Brian May.

Freddie si-a respectat viata privata, dar si a celorlalti membri ai trupei si, tocmai pentru ca a iubit mult trupa infiintata, nu a dezvaluit decat cu 24 de ore înainte de a muri ca sufera de sida:

În urma conjecturii enorme din presă, în ultimele două săptămâni, doresc să confirm că am fost testat seropozitiv şi am sida. Mi s-a părut corect să ţin informaţia pentru mine până acum pentru a proteja viaţa privată a celor din jur. Totuşi, a sosit timpul pentru prietenii şi fanii mei din întreaga lume să afle adevărul şi sper că toată lumea mi se va alătura, mie şi doctorilor mei, în lupta împotriva acestei boli teribile”, a mentionat atunci Mercury.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: