Subvenții mai mari pentru CRESCATORII DE PORCI MANGALITA SI BAZNA

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Crescatorii de porci din rasele autohtone Mangalita si Bazna vor avea parte in 2018 de subventii mai mari de pana la 176 de euro, ajutor financiar ce se va acorda in fiecare an prin Pachetul 8 – Cresterea animalelor de ferma din rase locale in pericol de abandon din cadrul Masurii de Agromediu si clima.

Cei care pot accesa aceste sume de bani sunt fermierii care cresc femele adulte de reproductie de rasa pura locala in pericol de abandon din speciile Mangalita si Bazna, inscrise in Registrele genealogice ale raselor – sectiunea principala – conduse de asociatii acreditate de Agentia Nationala pentru Zootehnie – ANZ.

De asemenea, trebuie sa se incadreze in urmatoarele reguli:

  • beneficiarul se angajeaza sa respecte regulamentul de organizare si functionare a registrului genealogic al rasei condus de asociatii acreditate de Autoritatea Nationala de Zootehnie in baza art. 5 lit. a) din HG nr. 1188/2014,
  • beneficiarul se angajeaza sa mentina pe o perioada de 5 ani numarul de animale femele adulte de reproductie prevazut la incheierea angajamentului, precum si descendentii femele necesari pentru inlocuirea acestor animale pana la sfarşitul programului.

Daca efectivul angajat scade, in urma unei, sa zicem, imbolnaviri, sacrificari, deces sau vanzarea animalelor, beneficiarul trebuie sa anunte APIA si sa readuca efectivul de femele adulte de reproductie, prin trecere de la tineret sau prin cumparare.

Daca efectivul de animale adulte nu revine la normal in cel mult 6 luni din momentul anuntului, ajutorul va fi redus proporţional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: