Alimentele pe care trebuie să le eviți aproape întotdeauna!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Azi ne-am gandit sa scriem pentru voi, cititorii nostri, un articol despre 8 alimente pe care ar trebui sa le eviti, pe cat mai mult posibil, in dieta ta, deoarece acestea contin anumite substante care va pot face foarte rau. Noi nu uitam niciodata cat de importanta este sanatoatea pentru voi, asa ca mereu incercam sa gasim cele mai interesante/actuale teme din domeniu, care sa va pastreze cat mai sanatosi, in putere si cu o silueta de invidiat!

Iata, deci, cele 8 ALIMENTE pe care ar trebui sa le eviti:

Ceai îmbuteliat

Ok, nu cred ca este prea greu de inteles aici, de ce. Ceaiul îmbuteliat are o cantitate considerabila de zahăr (ca, de, producatori!), fiind, chiar, mai daunatoare decât sucurile carbogazoase sau decat o felie de plăcintă.

Sosuri pentru paste pe bază de roșii

Nu ma intelegeti gresit, nu am nicio problema cu sosul de rosii, normal, facut acasa sau alte optiuni, orice, dar nu sosul de roșii la borcane! Cel mai bine insa este sosul de rosii facuta la tine in casa, la conservă si economisesti nu numai bani, dar si grasime!  Pot sa-l prepari si din legume proaspete.

Pește-spadă

Peștii marii, care isi obtin hrana de pe fundul oceanului, precum tonul, rechinul, macroul uriaș și peștele-spadă – toate au foarte mult mercur, de care stiti ca e toxic! In general, incearca sa mananci pești mai mici, cum ar fi: sardinele, somonul, calcanul sau somnul. Logic ca nu mori de la unul, doar sa nu fie des.

Băuturi energizante

Uitati-va la mine, ce faceam eu (si inca fac, dar sub o alta forma), in timpul sesiunii, ca sa-mi pot readuce nivelul de energie pierdut, consumam 1 cana de cafea de dimineata si inca o cana de cafea, dupa-masa. Bauturile energizante care nu contin cafeină sunt efectiv zahăr. Unele branduri, pentru a satisface cerinta mare a consumatorilor, au pus atata zahar, incat bauturile au dus la infarct, convulsii și chiar moarte (in anumite cazuri).

Dulciuri fără gluten

Dacă nu esti bolnav de celiatică sau  nu ai intoleranță la gluten, atunci e important sa tii minte ca, daca un produs nu are gluten, asta nu inseamna automat si ca este mai sanatos, fata de unul care contine substanta. Cele fara sunt pline de făină rafinată, ingrediente artificiale și zahăr. Ca sa nu mai amintesc de pret! Mult prea mare, fata de pretul normal al dulciurilor.

Orez alb

E chiar foarte daunator sa consumi alimente rafinate, de asta ai nevoie de cereale întregi (daca faci sala stii despre ce vorbessc). Există un risc de 17% mai mare de diabet daca mancati mult orez alb, de 5 ori pe săptămână, fata de consumul de 1 data pe lună.

Legume congelate

Da, stiu, este mult mai usor si mai rapid sa cumperi o pungă de legume combinate, mai ales cand te intorci de la serviciu, lipsit de energie si fara chef. Dar, nu ai idee cat de daunatore poate fi aceasta obisnuinta. Va recomandam sa le gatiti in tigaie. Mie mi se pare si altfel gustus, de altfel, imi vine sa le mananc mai cu pofta.

Sendvișuri gata preparate

Ok, aici probabil ca multi dintre voi nu o sa ma ascultati, pentru ca, de, cine are timp de dimineata sa-si faca un sendvis, pentru serviciu (recunosc, caci nici eu nu fac asta). E adevarat insa si ca, atunci cand le luam de-a gata, optam pentru o cantitate mai mare de sare, grăsimi și aditivi nesănătoși.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: