TOTUL despre beneficiile consumului de vin. Scade riscul de cancer!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Vinul era consumat inca din vechi timpuri, din antichitate, a caror virtuti si placeri erau foarte bine cunoscute de catre toate civilizatiile europene si nu numai, in special in privinta efectelor ei terapeutice, chiar vindecatoare. Hipocrate era primul dintre acestia care a recunoscut posibilitatea vindecarii de: fiziologice, pneumonie, plăgi deschise şi muşcături de şarpe, pe cand marele savant Louis Pasteur îl vedea ca „cea mai sănătoasă şi igienică băutură“.

Pe langa beneficiile pe care vi le vom prezenta mai jos este important sa stiti ca ea crește si elasticitatea vaselor de sânge și colesterolul bun, pastreaza sănătatea creierului și scade riscul de demență, reglează glicemia, ajută la digestie și mareste speranța de viață. Ba chiar, ai sanse mai mici de a face cancer, mai ales: cel pulmonar, mamar și de prostată.

Prin urmare, printre cele mai importante calitati, mentionam:

  •  Protecția vaselor de sânge

Dupa cum probabil v-ati si asteptat, metine sanatatea inimii, deoarece efectul principal al consumului moderat este asupra aparatului cardiovascular, scazand riscul de cardiopatii și accidente vasculare, dar și a cantității de vitamina C. Iata si o recomandare:

„Evitați-le pe cele dulci, licoroase. Le puteți bea doar pentru gust, dar efectele benefice nu sunt aceleași”.

Analizele au mai aratat si ca resveratrolul din vin are un atrib esential antiinflamator, lucru care ofera o protectie suplimentara corpului de felurite maladii, intrucat multe dintre ele apar tocmai in urma inflamatiilor. De asemenea, nu este bine sa uitam ca nu trebuie sa depasim prea des masura, altfel acesta poate duce la probleme cu hipertensiunea. Se recomanda maximum 2 pahare de vin pe zi. Aceasta crește secreția de insulină și reduce glicemia, iar de asta specialistii ii sfatuiesc pe diabeticii cu o forma mai slaba sau medie de diabet, un consum rezonabil de vin.

  • Crește speranța de viață

Sa nu uitam ca resveratrorul este cel mai important antioxidant pe care il cunoastem si, deci, scade riscul unor posibile boli ale creierului, ca demența.

  • Scade riscul de a face cancer

Ne intoarcem iarasi la antixodianti, care au marea putere de a elimina efectele negative ale radicalilor liberi. Totodata, mentionabila este si quercitina din vinul roșu, strugurii negri și fructele de pădure, care ajuta la pastrarea unei imunitati cat mai mari a corpului, prevenind dezvoltarea cancerului și a bolilor de inimă, precum si a anginei pectorale și a aparitiei cheagurilor. Quercetina creste si viața celulelor cu 80%.

  • Cancer de plămâni

Fiecare pahar de vin roșu consumat zilnic scade riscul cancerului pulmonar cu 13%.

  • Cancer de prostată

Consumul a patru pahare de vin roșu pe săptămână duce la scaderea riscului de cancer de prostată cu 50%, precum și dezvoltarea bolii in stari mai grave, cu 60%, dovedeste o analiza recenta realizata de medicii de la Centrul Medical pentru Cercetarea Cancerului „Fred Hutchinson”, din Seattle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: