Cum asortăm vinul cu desertul

In acest articol aflam raspunsul la intrebarea fundamentala: cum trebuie sa fie vinul, mai dulce, ori ba, fata de desert? Tot specialiștii sunt cei care ne dau raspunsul, un raspuns afirmativ, cu un mic amendament: depinde si de gustul tau.

Am intalnit foarte des oameni care nu ar combina EVER ciocolata cu altceva decat vinul roșu si credeti-ma ca sunt sanse mari sa gasiti nuante foarte bune de vin alb, roze sau chiar un vin spumant inauntru, care sa va faca sa cumparati produsul respectiv.
De cele mai multe ori, noi recomandam si sa invatati pe cont propriu, pentru ca chiar asa e: incercati sa va ganditi astfel, cum ar gandi un somelier, dar cum ar gandi, in acelasi timp, si EUL meu? Este important, deci, sa avem in vedere cand luam un vin de acest gen, urmatoarele:
  • Felul de ciocolată;

Ciocolata albă sau ciocolata cu lapte sunt cele mai usoare dintre toate, la capitolul combinat, ciocolata neagră, insa, meh, ar fi cam complicat, pentru ca depinde foarte mult de vin, intrucat aceast ii aduce un aport important de tărie, lucru care-i poate schimba/altera gustul.

  • Modul in care consumam ciocolata – calda sau rece

Nu cred, personal, ca aici ar fi prea mare diferenta, adica o ciocolata fierbinte, in mod cert, parca merge mult mai bine cu vinul, fata de una rece, dar mare diferenta nu o sa fie. Depinde si de la persoana la persoana, sa stiti.

  • Mai adaugam si altceva, in plus?

Daca vom avea un platou cu cireșe, atunci da: ar fi de recomandam sa adaugam un vin roșu mai dulce, ca Mirachi Merlot. Mare diferenta, de pilda, intre Cabernet Sauvignon si Merlot, intrucat cel din urma este ceva mai finut, mai dulce, tocmai de aceea ciocolată amăruie ii va potenta aromele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: