Brânza cu roșii îngrașă! iată de ce nu este recomandată

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Probabil ca toti romanii sunt iubitor de “branza cu rosii”, asta si pentru că la noi se pot creste cu usurinta sortimente de brânză foarte bune si diverse, precum: telemeaua, care iarasi are un gust teribil de bun cand este consumata alaturi de cateva bucati de rosii. Exista, insa, o singura mare problema aici: pe cat de buna e, atat de rau ingrasa!

Probabil va dati seama ca nu ele insele, rosiile, sunt problema ingrasarii, in acest caz. In realitate, este imposibil sa te ingrasi cu rosii, ceea ce este si logic, din ea se fac cele mai gustoase salate, avand numai 32 de calorii la suta de grame, iar o roșie medie are cam 20 de calorii. Ele sunt foarte bune pentru persoanele care au diabet sau sufera de eterna problema a glicemiei, avand un indice destul de scazut, lucru care inseamna energie pe termen lung, lipsind corpul de majorarea imediata a nivelului zahărului din sânge si aparitia ametelilor, lesinului etc.

Mai mult, toate organele sunt fericite cand mananci rosii, pentru ca fiecare dintre ele primeste o substanta nutritiva de la ea. Cel mai recomandat este sa achizitionezi roșii organice și să le consumi asa cum sunt ele, deoarece in acest fel castigi toti nutrienții din care sunt compusi: vitaminele A, C, B6, B3, B1, E și K, biotină, potasiu, fibre, mangan, magneziu, fier, zinc și licopen.

Cele mai importante avantaje sunt:

  • scade riscul de a dezvolta afectiuni cardiace, din cauza compusului de antioxidanți, care protejează sistemul circulator si inima. Sa nu uitam si de licopen, ce te ajuta sa scapi de colesterolul „rău”.
  • previne cancerul, mai ales datorita prezenței licopenului (cel de sân și cel de prostată, mai ales);
  • mentine pielea sănătoasă și o ferește de efectul razelor UV;
  • ajuta la reducerea tensiunii arteriale, prin conținutul ridicat de potasiu.

Pe langa brânza de vaci, care e cea mai putin grasa dintre toate, restul sortimentelor de brânză sunt pline de calorii și au un multe grăsimi. Roșiile nu sunt ele insele de vina, dupa cum am mentionat si inainte, insa, chestie e ca rareori te poti opri la prima felie de brânză. Ca sa nu mai spunem de ulei de măsline+pâine, la toate acestea, si puf ai bomba calorica!

Tofu este brânza făcută din soia, foarte buna cu rosii si este probabil cea mai buna alternativa la branza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: