Berea fosilă, un nou sortiment de bere!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Vreti sa beti o “bere fosila”? Sau, mai bine zis, o “fosila de bere”? Pai, probabil veti avea ocazia, daca noua bautura lansata de o firma din statul federal South Australia va avea un astfel de succes. Denumirea a fost aleasa pentru a sarbatori cei zece ani de cand a inceput “cautarea” de fosilelor din sus-mentionata regiune, anunta un ziar local.

Numele initiatorului ideii este Mike Holden, un berar autohton si independent, care produce bautura la fabrica sa din Kangaroo Island din South Australia. Domnul Holden ne anunta ca ultimul sortiment de bere a fost filtrat printr-un şist plin de fosile, de fapt, un fel de rocă sedimentară de acum 500 de milde ani (Hihi! e tare, nu?): “Atunci când pregăteam conceptul acestui sortiment, ne-am spus: ‘De ce să nu lăsăm milioanele de ani care au trecut peste aceste şisturi să vorbească de la sine şi să vedem ce vom obţine?'”, ne impartaseste gandurile lui, Mike Holden.

Haideti sa ascultam impreuna mica lui poveste:

“Noua bere are în mod categoric o aromă unică, însă nu are un gust descurajant, nici nu este o băutură pe care oamenii nici măcar nu vor putea să o recunoască”, a mai spus antreprenorul australian. Kangaroo Island este plina de rezervaţii naturale protejate si, drept urmare, atrage si foarte multi oameni interesati in paleontologie. Numai de pe insula respectiva, oamenii de stiinta de la Universitatea New England au scos la iveala mai bine de 6.000 de specimene fosile. Iar acest lucru se intampla inca din anul 2006.

În 2014, insula a devenit foarte cunoscuta, in urma unor descoperiri a unor fosile “asemănătoare extratereştrilor”, vechi de 500 de mil de ani. John Paterson, profesor la Universitatea New England şi coordonatorul săpăturilor arheologice de pe insulă, a mentionat că şisturile utilizate pentru producerea berei fosile sunt vechi de aprox 514 mil de ani: “Ele provin dintr-o perioadă foarte specială de timp din istoria Pământului care se numeşte Cambrian… Atunci au apărut primele animale marine pe Terra”, ne-a explicat omul de stiinta.

“Ceea ce am scos noi la suprafaţă reprezintă cele mai vechi animale marine de pe planetă. Am constatat o conservare foarte bună, întrucât am putut să identificăm chiar şi ţesuturi musculare şi cristalinul din ochii acestor creaturi artropode ciudate”, a spus profesorul Paterson. Este numai buna pentru piata foarte numeroasa de bere din australia, unde exista cateva sute de producatori de bere.

“Oamenilor le place povestea din spatele fiecărui tip de bere. Noi am încercat întotdeauna să ne asigurăm că există o legătură între sortimentele noastre şi locul în care ne aflăm”, a mai adaugat producatorul de bere Mike Holden.

Povestea există deja aici, iar oamenii pot să aleagă fie doar să bea o bere cum nu mai există alta, fie să se implice şi să înveţe ceva despre ea”, sfarseste prin a spune berarul australian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: