DUBLUL STANDARD AL ALIMENTELOR: se știa sau nu?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

In sfarsit, ne intrebam daca se stia sau nu despre acest DUBLU STANDARD AL ALIMENTELOR. Dar haideti sa urmarim si declaratiile oficialilor, celor din Comisia Europeana, dar si demintarilor si functionarilor publici care lucreaza/lucrau in Guvern, respectiv Parlament. Aceasta este cea de-a treia parte a articolului, >>CEA DE-A DOUA PARTE AICI << si >> PRIMA PARTE AICI <<

”Lucrăm la o metodologie solidă pentru a îmbunătăţi testarea produselor alimentare, astfel încât statele membre să poată discuta această problemă pe o bază ştiinţifică şi solidă, care să fie aceeaşi pentru toţi”, a afirmat Christian Wigand. 

În 25 iulie, Comisia Europeană a început ‘‘o discuţie cu producătorii şi retailerii pentru a analiza concret cum vor lucra împreună în această problemă”, a precizat purtătorul de cuvânt al forului comunitar. 

 

  • SE ȘTIA SAU NU SE ȘTIA?

Dragoș Frumosu, președintele confederației sindicale CGM-UGSR a declarat că situația produselor cu dublu standard era una cunoscută în România. La un moment dat, directorul unei multinaționale – care era responsabil pentru Europa de Est – i-ar fi confirmat că, în cazul detergenților, nu s-ar folosi toate substanțele necesare, pentru a se putea face un produs mai ieftin, pentru, într-adevăr, buzunarele românilor. 

Dar scandalul se poate extinde, fiindcă nu doar produsele alimentare nu respectă aceleași standarde.

 

  • SCANDALUL SE POATE EXTINDE ȘI LA PARFUMURI

Scandalul se poate extinde și la parfumuri. Cele aduse din Uniunea Europeană/Occident, pe lângă că sunt mai scumpe, miros altfel – și au altfel de ingredienți.

Parfumul lor este cu mult mai persistent și cu mult mai intens. La noi, sunt făcute ca pentru lumea a treia. Putând fi considerate aproape niște fake-uri.

Scandalul, de altfel, se poate extinde și în lumea detergenților.

“Am constatat, în mod cu totul personal, cu mai mulți ani în urmă, atunci când participam la conferințe internaționale luând detergenți că au cu totul și cu totul altă calitate decât cel de la noi. Am testat chiar mai multe mărci, erau într-adevăr mai scumpe, dar aveau o altă calitate. La un moment dat, am verificat toate acestea printr-o discuție cu o doamnă care era director la o companie multinațională pe Europa de Est și mi-a spus că într-adevăr pentru această zonă a Europei nu intră toate ingredientele în componență pentru că vor să facă un produs pe buzunarul românilor. Atunci a fost primul semn de întrebare pentru mine și am început să vorbesc, dar nu m-a băgat nimeni în seamă. Ajungi să folosești mult mai multă apă când folosești astfel de detergenți care nu au toate componentele. După aceea au început discuțiile privind alimentele,” a relevat domnul Dragoș Frumosu, președintele Confederației Generale a Muncii și a Uniunii Generale a Sindicatelor din România.

Dragoș Frumosu spune că România ar fi trebuit să se sesizeze cu mai mult timp înainte, chiar din momentul în care reprezentanții diverselor instituții au observat că prețul de achiziție pentru unele produse este foarte mic. El consideră că este un caz clar de concurență neloială, unele dintre produse, deși de o calitate îndoielnică, fiind mai ieftine decât cele produse comercializate în România.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: