Primarul S5 anunță cele mai importante proiecte de infrastructură din ultimii ani
In urma cu cateva zile, primarul Daniel Florea a facut mai multe declaratii despre cele mai importante proiecte din Capitala, care urmeaza sa se realizeze in urmatorii ani, printre care si Soseaua Antiaeriana. Aceasta a fost aprobata printr-o hotarare de Guvern si reprezinta un proaspat centru de regenerare urbană. Mai pe scurt, 40.000 de unităţi locative noi.
- Cel mai mare proiect imobiliar de pana acum
“Este cel mai mare proiect imobilar finanţat din fonduri publice de la Ceauşescu încoace. Avem deja studii şi demersuri înaintate către Ministerul Dezvoltării şi discuţii avansate pentru a putea să facem o Sală Polivalentă. Vrem să facem o maternitate, pentru că în Sectorul 5 nu există o maternitate şi suntem una dintre puţinele zone din România cu spor pozitiv. De asemenea, avem discuţii avansate cu Ministerul Apărării ca să facem acolo un campus universitar pentru studenţii Academiei Tehnice Militare”, a spus Daniel Florea, pentru dcnews.ro
„Sunt câteva proiecte pe care le avem deja în colaborare. Am dat drumul la PUZ-ul coordonator al Sectorului 5, care nu există în acest moment. Am dat drumul şi la nişte PUZ-uri mai mici pe zone ce sunt necesare pentru a putea să dezvoltăm aceste proiecte”, arata primarul Sectorului 5.
Sectorul 5 va fi cel mai mare pe aceste proiecte, cu cele mai complexe si importante proiecte de infrastructură din ultimile 3 decenii, printre care si Laser Valley: „l-am anunţat încă din timpul campaniei – şi îmi pare bine că-mi ţin promisiunea – […] un proiect, Laser Valley, zona dinspre Măgurele.
Sunt fericit să vă anunţ, de asemenea, că există un memorandum de Guvern, este asumat acest proiect de Guvernul României. S-a făcut un grup de lucru la nivelul secretariatului general al Guvernului, suntem parte din el”, a declarat Florea.
Primarul sectorului 5 l-a si botezat: Cartierul Viitorului, care va fi realizat in 2 anI:
„În acest moment, suntem în perioada în care creionăm toate aceste programe. Acum este primul pas spre concretizarea proiectului: avem voie să facem, avem sprijin să facem, există interes din partea statului român, administraţiei locale, şi a unor bănci afiliate Uniunii Europene de finanţarea acestor programe. În următoarele două săptămâni, vom avea întâlni foarte clare care vor contura şi partea financiară. Vom face şi PUZ, (…) vom anunţa şi etapele. Nu vom face o singură licitaţie pentru tot proiectul. Vom împărţi în zone. Sper să începem să-l realizăm cel mai târziu din vara lui 2018. În doi ani, cred că putem să începem să le dăm”, a mai adaugat primarul.