UniCredit Bank oferă anumitor firme românesti credite
UniCredit Bank incepe oferirea de facilităţi în urma acordului incheiat cu Fondul European de Investiții (FEI), cu ajutorul Programul de Garantare pentru IMM-uri InnovFin, cel din urma avand scopul de a extinde sfera de acces la finanțare in cazul întreprinderilor inovatoare.
Creditele sunt date cu ajutorul instrumentul InnovFin SME Guarantee Facility, in plus, prin suport financiar oferit de Uniunea Europeană în cadrul Programului Orizont 2020 Instrumente Financiare şi de Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS) în cadrul Planului de investiții pentru Europa. FEIS a fost creat pentru sustinerea finanţării şi implementării investiţiilor în Uniunea Europeană şi asigurarea unui acces sporit la finanţare.
“O componentă importantă a acestui program o constituie reducerea de preţ aplicată IMM-urilor, acestea beneficiind de dobândă redusă faţă de cea percepută pentru un credit contractat fără această garanţie”, a afirmat Sorin Drăgulin, Director Produse şi Segmente Retail în cadrul UniCredit Bank.
Programul InnovFin da IMM-urilor şi întreprinderilor mid-caps o garanție de 50% in cazul creditelor cu valori între 25 mii de euro şi 7,5 milioane de euro pentru cheltuieli curente sau investiții, cu maturităţi de până la 10 ani. Cei care vor dori sa beneficieze de acest program vor plati un comision de garantare intre 0,25% şi 0,40% p.a., in functie de marimea creditului contractat şi vor avea si o reducere de dobândă stabilita in raport de trasaturile împrumutului. UniCredit acorda acest gen de finanțari suplimentare de 160 de milioane de euro firmelor cu idei unice pe piata din România, Bulgaria, Ungaria, Bosnia și Herțegovina, Croația, Republica Cehă, Slovacia și Serbia.
“Acest acord este o veste excelentă pentru companiile mici şi mijlocii din România, pe care dorim să le ajutăm în demersul lor de creştere, de creare de noi locuri de muncă şi de inovare. Fără doar şi poate, acest acord poate reprezenta un element de susţinere important pentru acele companii care, în funcţie de mediul de afaceri sau de industria în care activează, nu dispun întotdeauna de garanţiile solicitate de bănci prin politicile de creditare.” – a mai spus Sorin Dragulin.