Antreprenorii români eșuează în afaceri din cauza educației slabe

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Care este motivul principal pentru care antreprenorii romani nu reusesc sa-si dezvolte afacerea sau sa inceapa una? Un studiu recent realizat de EY Romania, Impact Hub si Startarium aceasta este educatia precara. Procentul respodentilor ai barometrului a fost de 23%.

Procentul acesta este in crestere continua, mai exact cu 7% in comparatie cu editia anterioara a barometrului. Motivul lipsei educatiei antreprenoriale este PRIMUL in top, indiferent de domeniul in care activeaza afacerea, inclusiv de primire a unei finantari, de marketing, leadership, vanzari ori alte zone care se refera la infiintarea unui start-up, confirma raportul EY.

O alta concluzie a barometrului de anul acesta este ca: 73% dintre respondenti (potrivit afirmatilor lor) au un castig lunar de peste 500 de euro, iar cei care au un venit mai scazut decat 500 de euro este de 27% – pentru 2017. In comparatie cu anul precedent, cand procentul era de 38%, in aces ultim caz. Deci s-a majorat si numarul antreprenorilor care au venituri intre 1.000 si 2.000 euro lunar ( 25% actual in raport de 18% in 2016) si a celor mai mari de 2.000 euro (16% actual in raport de 11% in 2016).

  • Cum invata antreprenorii?

44% sustin ca principalul mod de imbogatire a cunostintelor antreprenoriale sunt mentoratul si discutiile cu alti antreprenori. Contrar faptului ca, totusi, cu activitatea de mentorat antreprenorii experimentati nu-si mai bat capul, fata de cei la inceput de drum, care o considera absolut esentiala in reusita lor. Motivul principal ar acestei scaderi ar putea fi lipsa de timp pentru antreprenorii maturi de a organiza astfel de activitati.

  • Finantarea pentru start-up – cel mai mare impact intr-o afacere

Antreprenorii au sustinut 4 metode referitoare la regimul de fiscalitate si reglementare, precum si de functionarea institutiilor statului, ca cei mai semnificativi factori ai statului pentru sustinerea si promovarea persoanelor care-si infiinteaza o afacere. Deci, 27% au opiniat ca solutiile de finantare pentru startup-uri ar avea cel mai mare impact (mai mare fata de anul trecut cu 5 procente). 24% dintre cei intrebati cred ca scutirea sau scaderea taxelor au, totusi, o mai mare importanta ca finantarea din partea statului, iar 20% precizeaza relaxarea si simplificarea fiscala. In final, 4% pentru predictibilitatea fiscala.

De asemenea, in jur de 4 din 10 antreprenori vor avea in 2018 cea mai mare finantare in publicitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: