Rambursări fermierilor români din rezerva de criză UE

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Comisia Europeană ofera fermierilor 433 de milioane de euro pentru rambursare, arata ultimul regulament publicat pe 28 noiembrie.

Sumele de bani au drept sursa rezerva de criză agricolă pentru anul bugetar 2017, alimentata din banii proveniți din plățile directe ale agricultorilor pe anul 2017. Agricultorii pot primi rambursarea din aceste sume defalcate, de la stat, de la data de 1 decembrie 2017. Norocul face ca, desi anul asta au existat mai multe situatii de criza in domeniul agricol, fondurile din rezerva de criză pe 2017 nu fusesera accesate.

De asemenea, deciziile de ajutor financiar in cazul anumitor domenii cu probleme, precum sectorul fructelor, legumelor, laptelui și zootehnic, au venit in contextul in care exista un buget de acest gen în 2017. Fermierii afectați de condițiile meteorologice nefavorabile din primavara lui 2017 au avut despagubiri, cu avansuri mai mari pentru plățile directe pentru 2018 și carora nu li se aplica cateva condiții privind plățile ecologice.

Totusi, ideea de a avea un buget de rezervă și de rambursare a crizei agricole exista inca de la reforma din 2013 a politicii agricole comune și a fost folosit in exact urmatorul an, dovedind, astfel, eficienta unui asemenea cont. Deducerea merge doar in cazul plăților directe care depasesc pragul de 2000 de euro. Pana acuma Croatia a fost statul membru UE in care nu s-a folosit acest mencanism de rezerva, intrucat plățile directe nu au fost clasificate in totalitate în etapa de dupa aderarea la UE în 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: