Afaceri din agricultură: cultura de șofran

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Nu e chiar asa greu pe crum credeti sa va faceti o firma in agricultura. Multi romani au facut deja asta. Asa ca, te intrebam si noi pe tine, cei de la agricult.ro, ce va opreste pe voi sa faceti la fel?

In fiecare zi vom publica cate o mica stire despre o afacere profitabila din agricultura. Asadar, sa incepem:

1. Cultura de sofran

Sofranul este un condiment foarte scump, care se vinde la cel mai mare pret din lume, deci, este normal sa spunem ca este si cel mai scump aliment, chiar fata de caviar, carnea de vita Kobe, otetul balsamic. Datorita faptului ca are nevoie de: soluri lutoase, drenate si uscate cum trebuie, normale, de gradina.

Trebuie sa evitati, in primul rand sa stagneze apa, nu exista lucru mai rau pentru sus-mentionata cultura decat sa stagneze apa. De aceea, de cele mai multe ori solul este facut in creste pentru a scurge apa. Florile de sofran se duc foarte rapid. Prea mult soare le omoara, cu vant sau ploaie, stigmatele si stilurile lor isi pierd culoarea si calitatea, iar parfumul lor se risipeste. Asta inseamna ca trebuie sa strangeti florile lor in fiecare zi cand e perioada infloririi.

Tipuri de sofran:

  • Crocus chrysanthus, originara din Grecia si turcia, este ideal pentru ghivece. Culoarea florilor variaza
    de la galben-palid pana la galben-portocaliu.
  • Crocus flavus este o specie robusta cu flori galben-portocalii.
  • Crocus sieberi infloreste la sfarsitul iernii sau inceputul primaverii.
  • Crocus speciosus, originar din europa de Sud-est si din asia, infloreste toamna si are flori de culoare albastru-violet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: