Sfaturi pentru un mic-dejun
O cana de cafea tare sau de ceai va aduce la realitate imediat, ca sa zic asa, insa ceea ce e mai putin avantjos in aceasta tehnica de trezire (sa-i zicem) este ca are efect scrut. De aseemenea, niciodata, iar asta e regula de baza pentru orice, nu evitati sa mancati ceva de dimineata, orice, altfel veti ramane fara energie pana cand veti manca urmatoarea masa.
Ce poti alege sa consumi la prima ora pentru a te simti cat mai bine:
- Iaurt semi-degresat cu seminţe de in
Seminţele de in se iau de la shopurile natursite. Sunt atat de recomandate de nutritionisti pentru ca au multi acizi graşi esenţiali omega-3, care ajuta la o mai buna activitate a creierului şi o mai buna memorie. Şi iaurtul are cam acelasi efect, tot datorita aceluiasi continut, mai mult chiar, are si mega multe proteine, da o senzatie mai puternica de foame, totusi.
- Lapte cu cereale şi fructe uscate
Cerealele integrale alaturi de niste fructe uscate pastreaza gliceamia la un nivel normal, dand energia de care are nevoie corpul pe tot parcusul zilei. Are multa glucoză, de care are nevoie multa creierul.
- Omletă cu piept de pui
Cel mai bine e sa combinati ouale cu cateva bucăţi de piept de pui ori de curcan, spanac, roşii, ardei şi condimente din belşug. Asta va impiedica sa va revina din nou foame.
- Pâine prăjită cu unt de arahide
2 tartine cu unt de arahide sunt mai bune decat clătite sau produsele de pastiserie sau covrigi. Untul de arahide mancat intr-un mod NU exagerat, ofera grasimi bune pentru corpul nostru si pâinea integrală duce la o digestie mai putin rapida şi pastreaza un nivel normal al glicemiei.
- Musli preparat în casă
Cel mai bun mod (adica reteta) pentru un astfel de musli este: luati mai multe fructe uscate (caise, somchine, ananas, curmale, stafide etc) alaturi de alune crude, migdale, arahide, fulgi de grâu şi ovăz, felii de măr şi bucăţi de căpşuni, iar apoi mai adaugati inca 2 linguriţe de miere.