Metode de depistare a bacteriilor în alimente
Este foarte important sa stiti ce mancati, intotdeauna, asa ca, drinkfood.ro v-a pregatit un articol special astazi: cum descoperiti in alimente o bacterie mortala copiilor și adulților cu un sistem imunitar scăzut.
Salmonella, ah, dulce salmonella (nu, glumesc, nu e deloc dulce, e mortala). Peste tot dam de ea, uf! Este periculoasa mai ales pentru ca se transmite cu o viteza uluitoare la om venind ori de la animalele infectate, ori din alimentele contaminate. Este adevarat si ca depinde aici de persoana, pentru unii poate fi fatala, pentru altii nu (chiar si fata tratament).
Noi stim de salmonella doar de 125 de ani.
Cei mai multi dintre oamenii infectaţi cu acestă bacterie prezinta urmatoarele simptome:
- diaree,
- febră,
- crampe abdominale,
- greaţă şi dureri de cap la 12-72 de ore de la infectare.
- Starea de rău durează între 4 şi 7 zile
- cei mai multi cu aceasta problema se vindecă in lipsa unui tratament
Cu toate acestea, daca faci parte din categoria nefericita, atunci va trebui sa fiti internati la spital. Asta pentru ca acestia din urma, fiind mai slabi, permite bacteriei sa se raspandeasca de la intestine în sânge şi urmand calea către alte organe. De aceea, trebuie sa bage in el antibiotice! Bine, dozat, logic si sub supravegherea medicilor.
Bacteria se dezvolta in tractul intestinal al oamenilor şi al animalelor. Se poate depista cu ajutorul unui test al sângelui sau a scaunului.
Vârstnicii, copiii şi cei cu sistemul imunitar scăzut sunt cei care pot avea astfel de probleme.