SKOL scoate un nou tip de bere – NEPASTEURIZAT
Lucrurile stau diferit fata de cum erau in timpul comunismului, cand berea pasteurizata era o adevarata raritate, iar pretul mult prea slab nu reusea sa tina competitivitatea la un nivel inalt/bun. Normal ca in capitalism lucrurile stau diferit, este netratată tocmai ca să reziste luni de zile si a devenit destul de folosita ideea de mai multi producatori. Noul stil a fost preluat si de UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD (URBB) care lansează noul SKOL Nepasteurizat, o bere proaspată realizata local, netratată termic, cu propria ei reteta si cu ingrediente naturale. Termenul sau de prospetime ajunge pana la 12 săptămâni.
“Suntem încântați să lansăm pe piață SKOL Nepasteurizat, un produs cu care ne-am propus să readucem prospețimea berii produse în România. Noua investiție continuă tradiția noastră de a inova pentru a veni în întâmpinarea nevoilor și preferințelor consumatorilor români, fiind esențial pentru strategia noastră să ne dezvoltăm continuu, simultan cu particularitățile cererii pieței,” a declarat Shachar Shaine, președinte URBB, la evenimentul de prezentare a noului produs care a avut loc la Fabrica din Pantelimon, combinat cu o vizită a reprezentanților presei pe modernul flux de producție amenajat în acest scop..
SKOL Nepasteurizat a fost gandita ca o bere blondă, cu un gust proaspăt, avand un nivel inalt, premium datorita hameiului aromatic și cu un volum de alcool de 5%, putand fi achizitionata atat la doză cat și la sticlă – returnabila sau nereturnabilă, la 0,5l.
Ca sa fie produs SKOL Nepasteurizat, UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD a avut de scos din patrimoniu 1,2 milioane euro pentru modernizarea liniei de producție a fabricii din orașul Pantelimon, județul Ilfov. Totul a fost investiti in instalația de microfiltrare a berii, care foloseste un nou procedeu, diferit fata de cel vechi de pasteurizare, dand prospețimea berii pentru 12 săptămâni. Sistemul de microfiltrare include 2 etape mari si late: asigură reținerea eventualelor microorganisme din bere prin prefiltre (cu cartușe de 0,65 μm– care rețin celulele de drojdie și particule grosiere) și filtre sterilizante (cu cartușe de 0,45 μm – care pot îndepărta peste 1 milion de bacterii pe cm2 de membrană filtrantă).
Capacitatea acesteia dupa modernizarea este între 50.000 unități/oră și 100.000 unități/oră.