TOP bere nepasteurizate
Ma gandeam azi ce articol sa va scriem. Nu am stat insa mult pe ganduri, pentru ca am gasit imediat un subiect interesant de discutat: berea nepasteurizata. Care este ideea cu ea? Merita sa bem o astfel de bere? Ce o face asa diferita fata de alte beri si care sunt cele pe care vi le recomandam sa le degustati/incercati. Iata, deci, tema noastra de azi.
- Definitia
Pai, o bere nepasteurizata este o bere care nu mai este, normal, pasteurizata. Asta inseamna ca nu mai este tratata termic, cum zic producatorii. Mai mult, o bere se incalzeste la o temperatura de cam 60-70 grade celsius, pentru ca microorganismele aflate in bere sa fie anihilate, ceea ce inseamna ca nu mai fermenteaza si, deci, ramane mai mult timp proaspata. Dupa cum bine stiti, bautura prezinta si ea un termen de valabilitate, iar in cazul celei pasteurizate, este unul destul de lung si poate fi bauta sau depozitata pentru o perioada mai indelungata . Totusi, in acelasi timp, este alterat si gustul berii. Tocmai de asta, pentru ca aroma sa se pastreze mai mult timp si sa nu fie afectata, s-a folosit o alta metoda: nepasteurizarea.
- Bere Timisoreana nepasteurizata
Aceasta bere nepasteurizata poate fi cumparata la sticle de 0.5 litri si doze la acelasi volum, la un pret de cam 3 lei (in marea majoritate a retail-urilor). Culoarea ei e aurie, clara si putin acidulata. Nu este insa ceva neobisnuit, din acest punct de vedere, dar are un gust bun, putin dulceag si putin amarui in postgust.
- Bere Skol nepasteurizata
O gasiti cam la acelasi pret ca si cea de mai sus, existand, insa, mici aspecte eterogene inte sticla de 0.5 litri si doza de acelasi volum. Tipul de bere de la Skol are o frumoasa culoare aurie, clara, insa gustul pare ceva mai brut. Vreau sa zic ca prezinta o combinatie intre dulceag si amarui, totodata. Cred, totusi, ca ar mai trebui adaugat ceva la ea, pentru a se diferentia mai mult de celalalte beri de pe piata.
- Bere Azuga nepasteurizata
Mult mai scumpa Azuga, dupa cum poate ati mai observat si in alte dati, daca ati cumparat-o: 6.5 lei sau 5.7 lei. Nu cred ca are doza, nu am vazut niciodata alta decat la sticla. Apreciez si laud aceasta miscare, o bere de acest gen are o prospetime mult mai mare in cazul celei la sticla. Are o culoare foarte clara si un gust dulceag, foarte bine aromat. Reteta, ne zice cel care fabrica, e insiparata dupa una germana. E berea mea nepasteurizata preferata, de altfel, sa stiti.
- Bere Albacher nepasteurizata
care nu au facut o idee de marketing din toata chestia asta cu “bere nepasteurizata” si, de altfel, foarte laudabil este ca-si pastreaza propsetimea foarte bine si aroma, ceea ce-mi place mult la ei.
Deci cam astea sunt. Exemplele pot continua, desigur, dar m-am limitat la cele 4 de mai sus, caci astea sunt preferintele mele, deocamdata. Bafta si succes, pe data viitoare! 🙂