O altă agenție de turism importantă intră în insolvență!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Agentia Terra Tourism, care face parte din Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism, a emis un comunicat prin care atentioneaza ca firma urmeaza sa intre in procedura de insolventa. Cei care au achizitionat deja pachete turistice/vacante de la aceasta agentie vor fi despagubiti in limita sumei de 50 mii de dolari, adica a valoarii maxime a politei de asigurare.

ANAT a mai spus si ca reprezentantii juridici ai asociatiei se afla in serviciul turistilor pagubiti, care au platit agentiei Terra Tourism, in schimbul serviciilor oferite de aceasta. Ei pot sa le ofere informatiile necesare pentru a se inscrie la masa credala.

“Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism a luat la cunostiinta de pe pagina de internet a agentiei de turism Terra Turism, prin anuntul publicat vineri, 22 iunie 2018, ca agentia membra ANAT va declansa procedura de insolventa. Ulterior, agentia Terra Tourism a inchis orice canal de comunicare. Desi numarul turistilor afectati de intrarea in insolventa a Terra Tourism este limitat, situatia este regretabila”, se arata in comincatul ANAT.

Pentru ca persoanele prejudiciate sa primeasca sumele datorate de sus-mentionata agentie, turistii trebuie mai intai sa discute cu asiguratorul agentiei (polita de insolvabilitate seria BN Nr 000000764 incheiata la City Insurance SA), pentru a-si putea primi suma de 50.000 de dolari, valoarea totala a politei de asigurare.

Acum foarte putin timp, ANAT a tot atentionat Ministerul Turismului sa faca modificarile legislative corespunzatoare, pentru a exista o politica de garantare a sumelor platite de turisti, in cazul intrarii in insolventa a agentiei de turism – mai BUNA. Fara efecte, insa.

“Noua Directiva UE nr 2302/2015, care va fi transpusa si in legislatia romaneasca incepand din 1 iulie 2018, va reglementa modul de aplicare, iar ANAT isi exprima determinarea pentru ca, impreuna cu Ministerul Turismului, sa asigure conditiile necesare pentru garantarea efectiva si reala a pachetelor de servicii turistice si pentru asigurarea unui mediu de business sustenabil agentiilor de turism din Romania”, se arata de ANAT.

Fostul ministru al Turismului, Mircea Dobre, a spus si ca, daca nu se implementeaza actele legislative emise de Uniunea Europeana in Romania, atunci tara noastra ar putea fi sanctionata cu sume importante de bani, aceasta fiind asa numita politica de infringement. In cazul nostru, nerespectarea izvoareste din netranspunerea in legislatia nationala a Directivei Europene care garanteaza pachetele de servicii turistice cumparate de catre persoanele fizice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: