TOTUL despre demiterea lui Kovesi de la conducerea DNA

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Laura Codruţa Kovesi, care până in ziua de azi conducea DNA, a tinut o prelegere, care s-a adresat secţiei de procurori a CSM, de a-si continua activitatea de procuror, după demiterea sa din Direcţia Naţională Anticorupţie. Cererea va fi studiata in ziua de miercuri, 11 iulie. Pana la numirea unui nou conducator al institutiei, interimar va fi Anca Jurma, care fusese inainte subordonata (mana dreapta) a lui Kovesi.

Potrivit mai multor surse, Kovesi a cerut să-şi continue activitatea în Parchetul General, la oridinele procurorului general Augustin Lazăr.

Laura Codruţa Kovesi a declarat astazi, in urma aprobarii de catre preşedintele Klaus Iohannis a decretului de revocare din funcţia de procuror-şef al DNA a acesteia, că nu va mai intentiona sa fie functionar public in respectiva instituţie, insa isi va continua munca spre eliminarea coruptiei:

“De astăzi nu voi mai lucra în DNA, voi rămâne procuror”, a zis Kovesi în cadrul unei conferinţe de presă.

Jurnalistii care lucreaza la Lumea Justiției au vorbit si despre posibilele concluzii aflate in spatele declaratiei de presa de astazi, decodand cateva mesaje ascunse ale acesteia:

 „Laura Codruța Kovesi a ieșit luni, 9 iulie 2018, în capătul scărilor de la DNA pentru a se victimiza în fața presei, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție. Pentru a da greutate momentului de susținere a ultimei declarații în DNA, Laura Kovesi și-a pus angajații DNA, majoritatea grefieri și ofițeri de poliție judiciară și doar câțiva procurori, să coboare dramatic pe scări în momentul în care ea își face apariția, pentru a crea probabil imaginea unui procuror-șef popular, iubit de colectiv”.

De altfel, o alta supozitie este si ca Kovesi a vrut sa transmita publicului si ca guvernantii urmaresc subordonarea procurilor Ministerului Justitiei, ceea ce ar insemna o instititutie politizata, lucru care ar face foarte mult rau luptei contra coruptiei.

Dar despre adoptarea pe repede inainte a codului penal? Fostul sef DNA este de parere ca vointa politica nu este indreptata, in acest moment, catre o justitie “eficienta” si corecta, ba dimpotriva, pledeaza pentru blocharea anchetei si a justitiei.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, in cadrul unor interviuri, a spus si ca va continua discutia pentru posibila suspendare a presedintelui Iohannis, intrucat acesta nu ar fi fost un “demers sincer”.

Cat despre Laura Codruța Kovesi?

“Am primit vestea pe telefon”, a zis seful PSD despre revocare. “PreşedinteleIohannis a revocat-o pe doamna după 30 de zile, nu cred că de dragul respectării Constituţiei, ci presiuni generate de calcule personale. Discuţia despre suspendare nu era generată doar de această încălcare, ci de un lanţ de abateri. Şi-a făcut un obicei din a întârzia orice lege. Discuţia despre suspendare va continua în partid, vom continua şi în coaliţie”.

“E o discuţie serioasă, e un demers foarte serios. preşedintele arată demult că nu respectă Constituţia, nu mai are puterea să fie deasupra partidelor, fără interese partinice.” 

“Dacă voia să ia această decizie de la început, nu-l oprea nimeni. Dacă era un demers sincer, nu ţinea acest subiect 30 zile. Încălca Constituţia din secunda 2 de când s-a publicat decizia CCR. Din moment ce nu a făcut-o când trebuia să o facă, înseamnă că s-a întâmplat ceva pe parcurs”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: