TOT ce trebuie să știi despre diabet
Noi incercam prin acest articol numai sa va atentionam si sa va informam cu privire la niste lucruri generale despre diabet. Nicidecum sa va diagnosticam, de aceea exista, pana la urma, medicul diabetolog care va face asta in locul nostru si care vă va prescrie tratamentul dvs., indiferent care va fi el. In general, punctul esential din toata povestea asta este sa stiti cum sa controlati nivelul de glucoză din sânge, pentru ca, formandu-va anumite obisnuinte, puteti preveni pe termen lung dezvoltarea diabetului, respectiv de a opri inaintarea ei.
Doar ca sa stiti:
- diabet de tip 1: e nasparlie, sincer, pentru ca trebuie sa va bagati, efectiv, insulină. Ganditi-va ca o perioada nici macar nu se stia de ea, pana în 1921, iar cei care o aveau mureau într-un an, cel mult 2
- diabet de tip 2: trebuie sa-ti controlezi nivelul glucozei din sânge prin dietă și diminuarea greutatii și sa faci exerciții fizice, posibil fiind ca medicul tau sa-ti prescrie urmatoarele:
- Medicamente din categoria sulfonyluree. Ele reduc nivelul zahărului din sânge, obligand pancreasul să producă și să elibereze mai multă insulină.
- Medicamente din grupul metforminelor: scad eliberarea glucozei depozitate în ficat.
- Medicamente din clasa acarbose – da o mana de ajutor corpului sa scada majorarea imediata a nivelului de glucoză în sânge dupa ce mananci, incetinind digestia și asimilarea carbohidraților la nivelul intestinelor.
- sensibilizatorii la insulină – este un tip de tratament oral care face ca organismul sa raspunda mai rapid la insulina eliberata de pancreas. Pot ameliora starea mai ales celor cu diabet de tip 1 daca nu chiar sa-l elimine, trecand la cel mai usor de tip 2
- pentru tip 2: trebuie sa ai grija sa ramana la nivelul prescris de medic ca sa nu treci la urmatorul tip