Dieta mediteraneană, o soluție la stările nasoale?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Dieta mediteraneană este in mare parte compusa din fructe și legume proaspete, nuci și pește, iar cercetatorii au descopeirt mai nou ca poate ajuta la reducerea semnificativa a riscului de a face depresie, scrie un nou studiu aparut în revista Molecular Psychiatry.

In alta ordine de idei, ea este si o dietă plina de grăsimi saturate, glucide și alimente procesate, si, de asta, ar avea un efect asupra sanatatii mintale a unui astfel de consumator.

Sunt dovezi convingătoare ce arată că există o relaţie între calitatea dietei şi sănătatea mintală. Această relaţie merge dincolo de efectele dietei asupra mărimii corporale şi de alte aspecte ale sănătăţii, care, la rândul lor, pot să afecteze starea de dispoziţie”, a spus liderul studiului, Camille Lassale, un om de stiinta care lucreaza la departamentul de epidemiologie şi sănătate publică de la University College London.

Am agregat rezultatele furnizate de un număr mare de studii şi am remarcat că există un tipar clar, potrivit căruia respectarea unei diete mai sănătoase, bogată în plante şi antiinflamatoare poate să contribuie la prevenirea depresiei”, a mai adaugat cercetatorul.

Cercetătorii britanici au studiat informatiile dintr-un total de 41 de studii asemanatoare celui realizat de ei, chiar si de la alte 4 cercetări care au observat existenta unei legături active dintre dieta mediteraneană tradițională și sănătate mintală în cazul a 36.556 adulți.

De aceea, persoanele care au urmat dieta mediteraneană au raportat un risc cu 33% mai mic de a cadea in depresie pentru următorii 8-12 ani.

Apoi, s-a mai descoperit ca, un consumator de dieta bogata in grăsimi saturate, glucide şi alimente procesate poate sa-i reduca riscul de a dezvolta depresie cu 24%  pentru următorii 5-12 ani.

O dietă pro-inflamatoare poate să inducă o inflamaţie sistemică, iar asta poate să crească în mod direct riscul de depresie. Totodată, apar tot mai multe dovezi ce arată că relaţia dintre intestine şi creier joacă un rol cheie în sănătatea mintală şi că această axă este modulată de bacteriile gastrointestinale, ce pot fi modificate prin dietele noastre”, a spus Lassale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: