Ce calități impresionante poate avea drojdia de bere și curele bazate pe acesta!
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire.
Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat.
Acest articol este numai informativ!
- Un continut bogat
Drojdia de bere are foarte multe proteine (mare parte aminoacizilor esenţiali), toate vitaminele din complexul B, vitaminele D, H, E (biotină), enzime, săruri minerale cu conţinut crescut de potasiu, fier, calciu, magneziu, fosfor (12%), lipide (5%-10%), glucide şi anumite oligoelemente fara de care viata nu este posibila (seleniu, crom). Dupa cum au aratat ultimele studii, această drojdie contine in total 16 aminoacizi, 14 minerale şi 17 vitamine.
Acest lucru a dus la realizarea a 2 mari cure care au in principal consumul drojdiei de bere: internă şi externă.
- Cura internă, pentru intoxicaţii
Este recomandata mai ales la: anemie, avitaminoze, rahitism, demineralizare, tulburare de creştere, intoxicaţii, tulburări ale sistemului nervos, afecţiuni hepatobiliare, afecţiuni cardiovasculare, boli digestive, diabetul zaharat, obezitate, hiperglicemie, hipercolesterolemie etc.
Exista 3 tipuri de utilizari, fiecare forma în care apare drojdia: proaspătă, uscată (pulbere) sau tablete (se găsesc în farmacii).
- Cura externă pentru a scapa de afectiunile legate de piele
Cura externă cu drojdie de bere este foarte buna si pentru mucoase, ca stomatitele, aftele bucale, ulceraţiile genitale sau anale, dar şi pentru afectiuni legate de piele ca seboreea, acneea, alopecia, psoriazisul etc. La aceasta se realizeaza spălături: o linguriţă cu drojdie dizolvată într-un litru de apă.
In cazul afectiunilor cardiovasculare cronice, drojdia de bere egalizeaza la un nivel normal colesterolul din sânge, precum si in cazul tensiunii şi ajuta la funcţionarea corecta a miocardului. La hepatitele virale A, B şi C, doctorul german A. Schrauzer a realizat numeroase studii cu privire la modalitatea in care trupul nostru se protejeaza contra infecţiilor cu virusuri hepatice. De asta, el spune ca prin consumarea unei cantitati de drojdii de bere imunitatea corpului creste foarte mult. Imunitatea crescuta se datoreaza si unor compuşi pe bază de seleniu, care lucreaza pentru celulele din sistemul imunitar.