Miturile despre mahmureala
Am tot auzit eu asa, din vorba in vorba cu prietenii, tot felul de chestii despre mahmureala…de pilda, una dintre ele este: bea bere inainte de tarie, ca sigur te trezesti de dimineata dupa o betie acuta super bine! Ok, ok, deci eu am zis stop la prostiile astea si am inceput sa ma interesez mai mult despre aceste mituri. Iata ce este si nu este adevarat despre mahmureala.
Deci, inainte sa spun asta, trebuie sa reamintesc: nu e sexism (de altfel, sexismul nici nu exista, propriu-zis, barbatii si femeile sunt egali, in final, caci se compenseaza de la unii la alti, biologic vorbind), dar femeile chiar au sanse mai mari sa aiba mahmureală, din cauza diferenței de greutate și procentul de apă din corp. Nu dati vina pe mine, ci pe natura!
Nu toate persoanele au parte de mahmureala dupa o noapte de betie crunta, dar cauza pentru care ele sufera de aceasta “boala temporara” este pentru ca sistemul lor imunitar le este dat peste cap si, atunci, orice miscare obliga corpul la efort.
Studiile despre efectele băutului, între 20% și 30% nu sunt afectati de efectele alcoolului.
Nu uitati si ca băuturile dulci nu sunt cele care produc cele mai naspa mahmureli. Ba chiar, in ciuda a ceea ce se crede, zaharul incetineste absorbtia alcoolului in corp.
Ele devin si mult mai grave in timp ce avansezi in vârsta
Alcoolul, precum whiskey, rom și tequila au mult mai multi compuși toxici, din cauza momentului in care se fermenteaza alcoolului.
Inainte sa bei, trebuie sa mananci, in timp ce bei, continui sa mananci si tot asa, deoarece in felul asta alcoolul este absorbit mult mai bine, iar proteinele sunt cele mai recomandate.