Orez contra cușcuș. Cine învinge?
Azi ne-am gandit sa scriem un articol despre diferentele majore din cuscus si orez, deoarece, cei mai multi dintre noi, le incurca total. Cele 2 au substante si sunt nutritive in moduri diferite, motiv pentru care este absolut imposibil sa le vezi la fel!
- Cuscus
Acesta este realizat, mai ales, din gris, un preparat traditionala in tarile arabe din nordul Africii, care a ajuns, cu ajutorul comertului, si in bucataria noastra.
De asemenea, alimentul are o tona de proteine, insemnand cam 10% din necesarul zilnic la numai 1 cana de cuscus.
Corpul asimileaza din cuscus si fibrele dietetice, pe langa volumul de magneziu, vitamina B6, fier si calciu pe care il mai ia!
O cana de cuscus are in interiorul ei multi fitonutrienti si antioxidanti, care iti ofera o stare generala mai buna si pot scadea inflamatia cronica.
Cel mai des este folosit drept garnitura alaturi de carne, sosuri, legume sau fructe.
- Orez
Orezul, pe de alta parte, este de origine asiatica din partea rasariteana si este o planta (parte din familia gramineelor), cu tulpina dreapta, cu frunze liniare alungite si cu spice mici, care creste cel mai bine in zonele cu terenuri umede.
Acest aliment ofera corpului peste 4 grame de proteine de la o singura cana, pe langa volumul (mai mic ce-i drept) de fibre dietetice – in jur de 2% din necesarul zilnic.
Totodata, dintr-o ceasca de orez organismul asimileaza 200 de calorii, alimentul avand o constructie asemanatoare si la capitolul nutrienti, inseamnand calciu, fier, magneziu si vitamina B6, totusi, intr-un volumul cu mult mai mic decat la cuscus.
In concluzie, depinde pentru ce vrei sa folosesti fiecare aliment, normal ca daca vrei sa cresti in masa musculara sanatos atunci vei manca mai mult cuscus, deoarece este cu mult mai nutritiv si sanatos, pe cand orezul te ajuta mai mult sa slabesti (desi in cantitati mari ingrasa).