Povestea primul magazin de brânzeturi fine din București

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Dupa ce a avut, in prealabil, o experienta in domeniul start-upurilor, cu afaceri din domeniul auto (fiind el insusi un automobilist si participând la numeroase raliuri), Alexandru Pițigoi a decis cu mult curaj sa treaca la alt business, cu totul diferit. Astfel, acesta a infiintat magazinul de branzeturi frantuzesti Mesange Fromagerie, proaspat intors in Bucuresti, în luna august, in 2018, acesta fiind singurul magazin de branzeturi fine din Capitala (la momentul infiintarii).

„Fiind un foarte mare amator de brânzeturi bune, tot ce vindem aici sunt doar brânzeturi autentice, preparate de producători mici, de exemplu ferme sau cooperative. Nu este nimic industrial. Laptele provine de la animale care pasc pe pășune, în mediu liber, fiind prelucrat de oameni care respectă rețetele tradiționale. De-a lungul timpului, am tot studiat pentru mine acest domeniu, am călătorit mult și am urmat cursuri de specializare în Franța”, ne explica antreprenorul.

Alexandru era foarte pasionat de gustul branzeturilor, insa nu gasea suficiente sortimente frantuzesti pe piata noastra, asa ca a decis sa fie el personal furnizorul:

. „M-am gândit că piața nu este una foarte populată, sunt comercianți care aduc 5-6 brânzeturi, alții care listează 3-4 brânzeturi, dar un magazin de profil cu astfel de produse nu exista”

Puteti gasi magazinul pe strada Intrarea Tudor Ștefan din Capitală, arhitectura (care cu siguranta va va incanta) fiind realizata de Beros și Abdul. Proiectul a durat numai jumatate de an, la acestea s-au adaugat inca 4-5 luni de pregătire a listei de furnizori și a sortimentației, perioada in care angajatii au facut mai multe cursuri de specializare in Franta:

„Aparent, totul pare simplu deoarece vorbim despre un produs de bază, dar nu este chiar așa. Sunt foarte multe tipuri de brânză, trebuie să știi ce să îi spui clientului, dar și cum să păstrezi produsul în magazin. Brânza este un produs viu. În total avem cinci angajați full-time și alți doi angajați part-time”, spune Alexandru.

Acesta are in total 90 de sortimente de brânzeturi, iar jumatate dintre acestea se afla in permanenta pe rafturile magazinului. Majoritatea dintre ele au drept sursa Franța, Olanda, Italia, Spania, Elveția sau Marea Britanie. Pot fi gasite roicand gorgonzola, comte sau parmigiano reggiano, acestea vanzandu-se constant. Exista, de asemeni, si bauturi alcoolice care merg foarte bine cu branzeturile, este vorba, normal, despre vinuri.

Antreprenorul a investit in total 200.000 de euro, suma realizata integral din surse proprii:

. „Este foarte greu de estimat când voi recupera această investiție, eu nu privesc lucrurile așa, mi se pare greșit. Privesc totul ca pe o investiție. Părerea mea este că orice business cu un randament anual de peste 10% este foarte interesant…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: