Scade riscul de cancer, de orbire și încetinesc procesul de îmbătrânire!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Ati mai auzit de fructele Goji? Imposibil sa nu! sunt de marire mai mica decat majoritatea fructelor, poarta o culoare rosiatica, iar cand musti din ele simti acel gust acru specific lor, insa in ultimii ani, acesta a castigat o popularitate foarte mare in randul romanilor si, implicit, in cadrul ofertei de consum a retailer-ilor.

Goji este efectiv cel mai tare antioxidant dintre toate alimentele de pe planeta asta. Acuma intelegeti de ce e atat de cumparat?

Fructele acestea erau incluse in medicina chineza inca de la nasterea civilizatiei si erau (si inca sunt) folosite in mod special de budiști, deoarece incetinesc procesul de imbatranire semnificativ, fiind in acelasi timp si un protector impotriva cancerului, boala moderna care rade sufletele pe banda rulanta. anticancer.

De asemenea, si medicina naturista a inceput sa-i cunoasca in ultimii ani proprietatile, motiv pentru care e din ce in ce mai folosita de specialistii din domeniu.

Medicii, cu toate acestea, atentioneaza ca nu exista, cel putin deocamdata, nici o dovada stiintifca care sa arate că o cură de goji scade riscul de a dezvolta cancer, dar nici ca acestea ar incetini, in vreun fel, procesul de imbatranire.

”Cerul este limita, atunci când vine vorba despre includerea fructelor de goji în alimentația de zi cu zi. Reprezintă o sursă importantă de antioxidanți. Dar nu trebuie să credeți orbește toate beneficiile atribuite consumului acestui superfruct”, declara Rosanna Lee, specialist în nutriție și sănătate la Buffalo General Hospital din Toronto, Canada.

In general, trebuie sa mananci cam 20-30 g fructe de goji pe zi.

Beneficiile:

  • Conțin 21 de minerale: magneziu, fier, calciu, potasiu, cupru și seleniu, 18 aminoacizi, vitamina A, vitamina B, B2 și B6, vitamina E, polizaharide, 29 de acizi grași nesaturați, antioxidanți, fitosteroli și fenoli
  • multe proteine
  • primul aliment de pe lista ORAC, care măsoară proprietățile antioxidante, cu 25.300 de unități la 100 g de produs, urmat de Aronia (scorușul negru), cu 16.100 de unități și prunele uscate, care au 5.700 de unități.
  • plina de vitamina A, avand si numeroase carotenoide in comparatie cu orice alt produs alimentar, proprietatile ei principale fiind reducerea stresului oxidativ, a oboselii și cresc capacitatea de protecție a organismului.
  • Zeaxatina este o substanta care scade degenerescența maculară, motivul pentru care cele mai multe persoane orbesc, odata ce trec de varsta de 55 de ani
  • plina de vitamina C, de 500 de ori mai mult in comparatie cu portocalele
  • putine calorii, dar pline de fibre, datorită semințelor mici aflate în interiorul fructului.
  • nu se recomanda persoanelor care urmeaza un tratament de subțiere a sângelui, precum si cei cu afectiuni renale
  • cresc sistemul imunitar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: