Modalități de preparare a cartofilor țărănești

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Desi reteta de preparare pentru cartofii taranesti nu este complicata, iar timpul de realizare  este mic, acest lucru nu inseamna ca nu puteti gasi experiente noi si informatii noi despre acest tip de “dish”. Modalitatile sunt variate, insa, in articolul nostru de azi, o sa prezentam numai 2 dintre cele care ni s-au parut noua mai importante: cei facuti la tigaie si cei ardelenesti, in varianta lui Radu Anton Roman.

  • CARTOFII TARANESTI la tigaie
Ai nevoie de:
  • 6 cartofi albi medii
  • 200 g de kaiser
  • 4 cepe verzi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper

Cum se fac:

Mai intai trebuie sa speli cum trebuie cartofii, nu le cureti coaja ci le pui la prajit asa, pentru cam 15-20 de minute si abia apoi ii cureti si le tai in mai multe parti. Poti sa-i rumenesti  cu mult ulei, deoarece le va da nu numai un aspect corect, dar si un gust pe masura. Dupa asta ii scurgi si-i treci in alt vas. Cureti cepele de coaja, le tai si le calesti în uleiul de rumenit. Kaiserul trebuie sa-l faci foite si le adaugi in tigaie, peste ceapa. Urmeaza sa cureti ardeii grași si sa-i tai. Ii calesti in tigaie, alaturi de restul legumelor. Tai cat de bine poti patrunjelul. Ulterior, introduci peste si cartofii rumeniți, pe care ai presarat sare și piper, le omogenizezi putin. Acuma, a venit timpul sa pui peste si patrunjelul.

Buna de mancat!

  • CARTOFI TARANESTI ARDELENESTI (reteta lui Radu Anton Roman)

Ai nevoie de:

  • 1 kg de cartofi
  • 2-3 cepe
  • 1 ceşcuţă cu ulei
  • sare după gust

Cum se fac:

Am sa-l las, de data asta, pe domnul Radu Anton Roman sa descrie modalitatea in care se prepara cartofii taranesti ardelenesti:

„Fierbi cartofii în coajă, tăiaţi pe jumătate, în apă sărată, dar cât să nu crape, apoi îi laşi să se răcească. Tai ceapa mărunt şi o căleşti în destul de mult ulei. Când s-au răcit cartofii, îi cureţi de coajă, îi tai bucăţi sau felii rotunde şi îi prăjeşti în ceapă. Când s-au rumenit puţin (dar nu învârţi pentru că se sfărâmă), îi potriveşti de sare şi îi laşi deoparte să mai «tragă» din grăsime. Sunt la fel de potriviți dacă-i servești ca garnitură sau ca fel de mâncare de sine stătător” (Radu Anton Roman).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: