Beneficiile incredibile ale fasolei verzi

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Astazi vorbim despre proprietatile uimitoare ale fasolei verzi. Indiferent de tipul de fasole, cel mai important lucru este ca ea sa nu fie deshidratata, sa aiba modificări de colorație sau brunificări.

Daca o incluzi in alimentatia ta, trebuie sa stii ca ea previne hipertensiunea arterială, constipația, colesterolul crescut, bolile de ficat, precum hepatita, intrucat contine magneziu și potasiu. Fasolea verde poate fi consumata si in cantitati mai mari, intrucat ea este usor de digerat de ficat, scade toxicitatea, iar vitaminele din care este compusa mentin organul sanatos.

De asemenea, medicii sfatuiesc diabeticii de tip 1 sau 2 sa o consume, fiind in acelasi foarte buna si pentru cei care vor sa mai dea cateva kilograme jos, intrucat nu are multe calorii si iti ofera si satietatea de care ai nevoie.

Totodata, stimulează tranzitul intestinal, prezinta proprietăți diuretice, blocheaza depunerea rapidă a excesului de glucoză.

Cel mai bine este ca fasolea sa fie facuta in abur sau fiartă, dar nu exagerat, pentru a nu elimina vitaminele și substantele active.

Nu e bine sa cumparati conservele cu fasole, dar de luat congelat si pus la pastrat, e ok, deoarece 50% din calitățile sale nutritive raman.

Poate fi realizata in mai multe modalitati, cu suc de roșii, condimente și ulei, cu un sos alb, pregătit din smântînă și gălbenuș. Cel mai usor e de facut cu ulei și sare sau adaugand busuioc, mentă, ghimbir sau cimbru.

Fasolea verde poate vindeca corpul de anumite probleme, fiind inclusa des in diete, mentinand functiunile principale ale pancreasului și detoxifică organismul, intrucat are clorofilă.

Este bun si pentru persoanele care au probleme cu ateroscleroză, alimentul avand vitamine A , C, magneziului, potasiului, acizilor grași.

Previne, in acelasi timp, cancerul de colon, intrucat are multe fibre și prezinta acțiunii inhibatoare care ataca substanțele cancerigene din alimentele periculoase, aditivate și procesate.

Beta-carotenul, flavonoidele din păstăile de culoare galbenă, precum și vitamina C, care este in orice fel de fasole, au proprietati antiinflamatoare asupra căilor respiratorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: