TAROM supus perchezițiilor procurorilor și oameni acuzați de delapidare

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Procurorii DIICOT au descins in urma cu cateva zile, la sediul de la Tarom şi la mai multe persoane, printre care si un lider sindical, pentru a face perchezitii in vederea adunarii de probe, în cadrul unui dosar de delapidare. Delapiderea se refera la achiziţionarea de piese de schimb pentru avioane. 

Ca urmare a actiunii procurorilor, ministrul Transporturilor a declarat in mod public ca acesta este un lucru normal si ca organele de urmarire penala trebuie “sa-si faca treaba”.

Directorul general al Tarom, Mădălina Mezei, a spus (pentru „Adevărul”) că „nu la Tarom au loc percheziţiile, ci la biroul Sindicatului Direcţiei Tehnice din  Tarom”.

„Este vorba de predare de înscrisuri pe bază de ordonanţă, Tarom nu este percheziţionat. Este o percheziţie punctuală care vizează biroul sindicatului din cadrul Direcţiei Tehnice. Este în urma unor acţiuni de control desfăşurate în cadrul companiei de-a lungul timpului, o cercetare in rem, care cercetează fapte, fără a exista indicii asupra persoanelor care le-au săvârşit”, a spus Mezei.

Totodata, operatorul de tranposrt aerian a transmis, in mod public, ca va colabora cu organele de urmarire penala.

„Activitatea TAROM nu este periclitată sub niciun aspect, Direcţia Tehnică a Companiei TAROM îşi desfăşoară în continuare activitatea, iar operarea curselor aeriene se desfăşoară în condiţii normale.

Compania TAROM acordă întreg sprijinul organelor de anchetă şi va raspunde cu celeritate tuturor solicitărilor venite din partea anchetatorilor. Fiind vorba despre o anchetă în curs, acestea sunt toate informaţiile pe care Compania TAROM le poate pune la dispoziţia opiniei publice în acest moment”, se spune in comunicatul de presa emis de institutia privata.

Percheziţiile realizate de DIICOT se petrec la sediul Tarom, precum şi la locuinţele mai multor persoane descrise în dosar, între care un lider sindical şi mai mulţi mecanici.  Acestia ar fi acuzati de delapidare la achiziţionarea de piese de schimb pentru avioane.

Conform unor surse private, ale RABBIT MEDIA, in urma contactului cu unii juristi, am aflat ca declaratia doamnei Mezei este o minciuna, intrucat cercetare “in rem” inseamna o cercetare cu privire la fapta (asa arata legea procesuala penala), or dosarul de delapidare priveste suspecti (ceea ce inseamna ca urmarirea penala este in desfasurare cu privire la oameni, adica “in personam”, mai pe scurt, exista suspecti, iar existenta faptei este certa – nu probabila cum a declarat Mezei).

La intrebarile presei cu privire la percheziţiile efectuate la Tarom, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a raspuns, la Balş, in aceeasi zi, că organele de urmarire penala doar isi fac treaba, iar activitatea firmei este in desfasurare conform programului, nefiind probleme legate de siguranţa pasagerilor (dar nu a zis nimic despre coruptie ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: