Încălzirea globală distruge unele ecosisteme. Animalele mor.

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Sunt unele animale, precum caprioarele sau cotofenele, care nu mai au posibilitatea de a se adapta schimbarilor climatice si sunt in pericol din ce in ce mai mare.

Dupa cum probabil ati mai auzit, exista, intr-adevar, unele specii care dezvolta mecanisme de adaptare la cresterea temperaturilor, insa, dupa cum au incercat sa dovedeasca si specialistii, unul dintre studiile lor au arata ca aceste mecanisme nu au un ritm de adaptare suficient de mare pentru a asigura supravietuirea acestor specii in urmatorii ani.
Unele caprioare, specii de vrabie, garia si cotofana sunt unele dintre speciile in pericol.
Studiul aparut in revista Nature Communications pare sa dovedeasca ca anumite momente din ciclul vietii (fenologie), precum migratia si reproducerea, nu se coordoneaza cu conditiile climatice de azi.
Animalele se pot adapta la noile conditii schimband elemente din fenologia lor, insa doar in cazul in care exista o varietate genetica destul de mare in comportamentul si dezvoltarea lor.
Specialistii au analizat 10.090 de rezumate ale unor articole stiintifice si au scos informatii din 71 de studii publicate cu privire la 17 specii din 13 tari cu scopul de a evalua raspunsurile animalelor la modificarile climatice, mai ales cele ale pasarilor.
“Cercetarea noastra pune accentul pe studiul pasarilor intrucat nu au existat date suficiente referitoare la alte populatii”, a zis autoarea principala a studiului, Viktoriia Radchuk, de la Leibniz Institute for Zoo and Wildlife Research (IZW) din Germania.
“Am demonstrat ca in zone de clima temperata temperaturile in crestere sunt asociate cu modificarea momentului evenimentelor biologice la date anterioare”.
“Acest lucru sugereaza ca speciile pot ramane in habitatul lor, afectat de incalzirea globala, atata timp cat se pot adapta suficient de rapid pentru a face fata schimbarilor climatice”, a mai declarat coautorul studiului, Steven Beissinger, profesor la Universitatea din California Berkeley.
“Lucru putin probabil intrucat chiar si populatiile care trec prin schimbari adaptative realizeaza acest lucru intr-un ritm care nu le garanteaza persistenta”, a mai adaugat un alt autor al studiului, Alexandre Courtiolm, din cadrul Leibniz-IZW.
Studiul a urmarit sa analizeze in mod special specii comune si foarte raspandite precum pitigoiul mare, muscarul negru, cotofana – cunoscute deja pentru modul in care acestea au reusit sa se adapteze la noile temperaturi mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: