TOTUL despre plantele medicinale detoxifiante
Principalele organe care au functii de detoxifiere a corpului sunt rinichii și ficatul. După cum probabil deja anticipați, cel mai simplu mod de a contribui la funcționarea corectă a lor este prin respectarea unei diete echilibrate și sănănătoase, care să conțină ceaiuri sau infuzii.
Toxinele care sunt preluate la nivelul tubului digestiv ajung prin limfă şi în sânge, după care intră în întregul sistem al organismului. Marea problemă cu ele este că se depozitează la nivelul pielii, în articulaţii, în ficat sau splină, ducând la afecțiuni grave ca urticarie, acnee, eczeme, psoriazis, afecţiuni hepatosplenice, gută etc. Sângele devine un fel de “mijloc de transport public” pentru toxine, ca să o punem într-o metaforă această explicație. Autobuzele acestea poartă substanţele reziduale fabricate în urma metabolismului către rinichi, care-s date afară, în final, prin urină.
Sistemul limfatic este sistemul prin care organismul tău scapă de celulele moarte, microbii, diversele toxine. Totodată, este o fabrică, în sensul că formează macrofage şi limfocite, care-s celule sistemului imunitar, protejându-te de boli. Un depozit peste nivelul normal de toxine duce la supraîncărcarea sistemului limfatic,, iar acesta nu mai poate face față la atacurile microbilor, sistemul imunitar este deficitar, ceea ce duce la acumularea de kg în plus și la afecțiuni diferite (limfedem, limfangioame).
- Detoxifierea sângelui
Principalele modalități sunt consumul de:
- Fructe: lămâi, struguri, portocale, grapefruit, ananas, fructe de pădure, kiwi, căpșuni, ș.a.
- sau Legume: usturoi, ceapă, morcovi țelină, pătrunjel, varză
- Plantele care detoxifiază:
- 1. Rădăcină de brusture
Principalele sale funcții sunt: îmbunătățirea circulației sângelui, prevenirea retenției de apă, ș.a.
Consumă 2 cești de ceai de rădăcină de brusture în fiecare zi. Se realizează prin introducerea unei lingurițe de tinctură de rădăcină de brusture la o cană de apă fiartă.
- 2. Socul
Foarte bun laxativ natural și are proprietăți antiseptice -> scade inflamația, este un agent astringent și antibacterial natural, contribuie la funcționarea corectă a ficatului și a rinichiilor. Suficient este o ceașcă de ceai la fiecare masă (de preferat la sfârșit).
- 3. Urzica
O ceașcă de ceai de urzică, după-amiaza. În plus, are proprietăți diuretice.
- 4.Păpădia
La fel ca urzica, inclusiv la consum.
- 5. Isopul
Este recomandat să consumi 2 cești de ceai de isop în fiecare zi (introduceți o linguriță de plante la o ceașcă de apă fiartă).