Cum să eviți oboseala ochilor

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Un lucru pe care probabil l-ați mai auzit înainte și este perfect adevărat este că lipsa exercițiilor fizice duc la slăbire mușchilor. Atâta timp cât tu nu-ți pui mușchiul la treaba serioasă, nu doar plimbări nocturne, el va scădea în dimensiune pe măsura trecerii timpului. În general subdimensionarea are loc la 2-3 luni de la încetarea exercițiilor fizice. Același principiu se aplică și în cazul ochilor.

Iată, deci, câteva recomandări pentru a-ți păstra o vedere cât mai bună a ochilor:

  1. Nu e recomandat să-ți folosești exagerat ochii în timpul zilei. Asta înseană că din când în când e bine să mai iei o pauză, nu trebuie să te odihnești obligatoriu, în sensul de a te culca, dar poți doar să închizi ochii pentru câteva minute. Medicii recomandă la 2-3 ore să repeți această acțiune.
  2. Dacă porți ochelari, încearcă să nu-i porți chiar non-stop, mai dă-i jos și relaxează-ți ochii.
  3. Urmează pașii masajului ocular cu mișcări delicate și circulare. Mișcă-ți degetele de la punctele 1 la 6 așa cum arată în imaginea de mai jos. Folosește-ți degetele arătător și mijlociu pentru a presa pe ochi. E o presiune ușoară.
  4. Când te plimbi afară încearcă să-ți concentrezi ochii să vadă de la distanță mai des decât pe propriile picioare sau pe ce este în apropierea câmpului tău de vedere.
  5. Bea suc de morcovi, cât de mult poți tu, fără a exagera și adaugă 2 picături de ulei de măsline. Acest proces te ajută să absorbi mai bine vitaminele și alți nutrienți.
  6. Dacă ai ochii iritați, poți încerca să consumi un suc de aloe vera în locul picăturilor. Cu toate acestea, nu recomandăm să o faci înainte de a discuta și cu medicul tău despre această problemă.
  7. Când ai ochii obosiți, clătește-i puțin cu apă caldă.
  8. Cât mai puțin timp la calculator, TV sau telefon cu cel puțin 2 ore înainte de culcare.
  9. Stai în fața unui obiect static, situat într-un spațiu liber (o lumânare, de exemplu). Concentrează-ți ochii și toată atenția ta asupra ei. Încearcă să nu clipești. E important după să păstrezi mental o imagine clară și detaliată despre ea, inclusiv în memorie. Apoi închide ochii și concentrează-ți atenția către spațiul dintre sprâncele tale, încearcă să păstrezi imaginea respectivă un timp cât mai îndelungat posibil. Durează cam 10 minute în general acest exercițiu, adică timpul recomandat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: