Ce poate să facă statul pentru fermierii români?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Fermierul român a avut multe de îndurat în ultimii ani, printre acestea se numără probleme de finanțare UE/de la stat, PPA (Pesta Porcină Africană), dar și, de curând, COVID – 19 (coronavirus). Cum întreaga economie a României este afectată de contextul pandemic, fermierii întâmpină și mai multe probleme, mai ales că agricultura este industria care aduce foarte mulți bani la vistiera statului. 

Membra comsiei europene pentru agricultură, Carmen Avram, a evidențiat câteva soluții care ar putea fi luate pentru a ajuta fermierii români să treacă mai ușor peste această perioadă de criză. În acest sens, ea a acordat un interviu pentru AGRO TV, „Agricultura – o șansă pentru Romania”. Printre cele mai importante informații transmise, redăm mai jos:

Cred că ar trebui să avem mai întâi în punctele de decizie, în cele mai înalte și cele mai confortabile fotolii din acest stat, ar trebui să avem niște oameni care să iubească România și să facă tot ce este omenește posibil pentru că această țară să prospere. Noi avem acum un moment extraordinar pentru industria noastră pentru industria autohtonă care ar putea să cunoască o explozie în sensul bun, dar și pentru Fermierul român. Ar trebui exploatate acum fiecare oportunitate pe care o avem, ar trebui să încercăm să punem bazele unor ferme puternice, să le ajutăm pe cele mici să crească, să le sprijinim pe cele mari se producă în continuare, să nu mai lovim fermierul mic, punândui bețe în roate atunci când încearcă să ajungă în magazine”, a spus Carmen Avram în exclusivitate pentru AGRO TV. 

  • Fermierii au avertizat că nu se mai execută contractele

Europarlamentara Carmen Avram a transmis că numeroase asociații de fermieri au atenționat statul că contractele cu marii retaileri și fermierii români nu li se mai execută:

„Îmi amintesc că în timpul campaniei electorale pentru europarlamentare, am călătorit în toată țara și am vorbit cu fermieri și mi-a rămas pe retină unul dintre producătorii de hrană din țara. Îmi spunea cu lacrimi în ochi că are niște tone de cașcaval în depozite și că nu are unde să le vândă și e cașcaval DIN LAPTE cum trebuie să fie cașcavalul și NU PE BAZĂ de lapte cum mai găsim în magazinele noastre. Îmi spunea fermierul că au fost șase asociați, doi au dat faliment și s-au retras, unul nu se simte foarte bine și probabil o să se retragă și el, și o să rămânem trei oameni care vom încerca să facem bussines și nu suntem lăsați”, a mai adăugat aceasta. 

Totodată, politicianul crede că cel mai bun lucru ar fi ca fermierul să fie ajutat să comercializeze, precum și să producă. Domeniul ar trebui să devină o prioritate pentru stat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: