Previziuni pesimiste pentru noul an școlar
De fapt, ei vor fi mai mult un purtător veritabil al virusului, din moment ce nu ei au cele mai mari șanse de deces. Cristian Oancea totuși ne spune că posibilitatea de a controla situația este practic inexistentă, întrucât copilul nu poate fi ținut în izolare non-stop. De aceea, cel mai bine e ca la școală copiii să stea departe unul de altul.
„Este foarte greu acasă, şi cu cât e copilul e mai mic… Nu-l poţi ţine izolat într-o cameră… Copiii îşi fac temele cu părinţii, cu bunicii. Nici noi nu ştim ce o să ne aştepte. Sperăm că, dacă e responsabil, poartă mască, părintele ori bunicul stă la o distanţă de copil, cu camera aerisită, poate impactul va fi redus”, ne transmite Cristian Oancea de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, prin Facebook.
- Rata de infectări va crește
Desigur că mai avem de aștepat până intră virusul în corp, pot trece 2 săptămâni sau chiar o lună până când vom vedea efectele dezastruase.
„Ne e teamă de această transmitere comunitară în rândul vârstnicilor, odată cu începerea şcolii. Nu va fi la momentul zero al începerii şcolii, ci după două – trei săptămâni sau o lună”, a mai spus medicul Cristian.
Noul an şcolar va debuta pe 14 septembrie, iar autoritățile au pregătit și instalat toate măsurile.
Rămâne de văzut ce se va întâmpla sau, cum o spune românul, “om trăi și om vedea”.