TEMPERATURA BERII

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!
Berea este o băutură alcoolică care are la bază 4 ingrediente, toate naturale: 
  • drojdia de bere, 
  • malț, 
  • hamei 
  • și apă.

În general, marea majoritate a berilor se situează undeva la 5% alcool; de fapt, berea fără alcool, sau mai bine zis pe care o știm astfel, are între 0 și 0,5% alcool. Deci, nu e chiar fără alcool.

Hameiul a fost cultivat pentru prima dată, cel puțin oficial, în 736 d.Hr. în regiunea Hallertau, adică unde este Germania de astăzi. Istoricii ne vorbesc despre prima utilizare a acestuia în producția de bere în anul 1079 d. Hr.

Hameiul se dezvoltă în flora spontană din lunci, tufișuri, zăvoaie, crânguri, pe garduri, unde sunt câmpii și dealuri, până la 800–1000 m.

Inflorescența de hamei mai este cunoscută și drept con. Conurile de hamei sunt cel mai important ingredient pentru producerea berii și este un agent care echilibrează structura beri. Are un rol inclusiv în fermentarea berii.

Hameiul se mai utilizează și în cazul unor mâncăruri asemănătoare spanacului.

Malțul se realizează din boabe de cereale (mai ales de orz) încolțite, uscate și măcinate, utilizate la fabricarea berii și a spirtului sau, prăjit, la producerea unui fel de cafea.

Două feluri de drojdii se utilizează pentru fermentarea berii: Saccharomyces cerevisae și Saccharomyces uvarum.

Acestea metabolizează zaharurile din cereale (daca berea se realizeaz din cereale) și produc alcool și dioxid de carbon.

Temperatura ideală de consumat berea se află undeva între 6 și 8 °C.

Dacă este băută în cantități modeste, adică de 330 ml/zi pentru femei și 660 ml/zi pentru bărbați, berea poate reprezenta un aliment important în alimentația oricărei persoane, datorită ingredientelor naturale din care este realizează. Cerealele din bere, mai ales orzul, sunt o sursă esențială de proteine, fibre și vitamine de tip B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: