Ce să faci ca să nu te infectezi cu COVID 19 în autobuz/metrou
Majoritatea oameniilor de știință sunt de părere că autobuzul și alte mijloace de transport în comun contribuie major la răspndirea COVID – 19. Mai mult, aceștia le cer autorităților să recunoască această formă de transmitere a virusului.
Duminică, un cercetător de la Consiliul Spaniol Național de Cercetare (CSIC) este de părere că oamenii nu ar mai trebui să mai discute în transportul public pentru a scădea șansele de infectare cu noul COVID în acest mediu. pe lângă măști și ventilație potrivită, dacă oamenii ar adopta această atitudine ar reduce încărcătura virală din aer, este de părere cercetătorul.
Tot mai mulți oameni de știință opiniază că pe calea aerului cei mai mulți oameni se infectează cu COVID 19. Pentru a evita o răspândire de acest gen trebuie ca spațiilor închise să fie foarte bine aerisite/ventilate. Cu toate acestea, pentru a adopta această soluție în transportul public este aproape imposibil.
Omul de știință de la CSIC, María Cruz Minguillón, a evidențiat că „ar fi ideal dacă metroul ar indica mesajul Silence always”. „Statul în tăcere și cu o mască potrivită, reduce riscul la minimum. Să nu vorbești nici măcar la telefon!”, a precizat specialista.
Când vorbim la telefon, mai ales în metrou sau când e un zgomot mai puternic pe care încercăm inerent să-l acoperim, creștem exponențial șansele de a ne infecta și de a infecta.