Maravela&Asociații, o firmă de avocatură activă în sectorul M&A

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Avocatii de la Maravela & Asociatii lucreaza in multe proiecte din domeniul agriculturii, mai ales cele din sectorul M&A privind achizitiile de ferme (terenuri si echipamente agricole). Chiar Gelu Maravela, managing partner, ne vorbeste despre “asistenta pluridisciplinara din aceste proiecte, incluznad aspecte de drept financiar-bancar – in egala masura asistenta privind fonduri europene – real estate si constructii, regulatory & compliance etc.”

Desi interesul investitiorilor in acest domeniu este deocamdata la un nivel mediu, chiar Gelu Maravela afirmand ca este “mai degraba stabil decat febril”. Totusi, de ce nu exista inca o curiozitate majora pentru sectorul M&A? Tot domnul Maravela ne raspunde:

“Se doreste cu precadere achizitionarea unui business integrat (cu tot cu silozuri, echipamente etc.), fiind preferata afacerea “la cheie” de catre unii investitori. In practica noastra am abordat, la cererea unui investitor, un proprietar de business agricol dar, nedorind instrainarea business-ului, cel din urma a refuzat negocierile. Cu privire la pret, in cele mai multe dintre cazurile pe care le-am gestionat, acesta era deja agreat de clientii inostri, atat de partea cumparatorului cat si a vanzatorului”.

Gelu Maravela, managing partner

Fimra de avocatura reprezinta clienti pentru achizitionarea a 3 ferme agricole integrate (terenuri, echipamente, silozuri, efective de animale). Deja doua aproape au fost finalizate, iar cel de-al treilea se afla intr-o procedura avansata de due diligence.

De altfel, agricultura este un domeniu deloc usor, in care cele mai multe dintre problemele ridicate se refera la titluri de proprietate, precum suprafete de teren fragmentate care cer o investitie semnificativa (timp, bani si capital uman) pentru consolidarea lor in suprafete eficiente din punct de vedere economic.

Firma Maravela & Asociatii lucreaza cu companii din afara care au finantarea necesara achizitionarii business-urilor din agricultura, indiferent daca este direct sau nu (prin compania mama finanteaza filiala locala). Mai pe scurt, vorbim despre firme internationale activi local, fonduri de investitii si clienti strategici, cu afaceri precum cele din tara lor de origine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: