Noi reguli de comercializare a ouălor pentru fermieri!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Dupa ce ouale s-au scumpit dublu, Uniunea Europeana vine si impune noi reguli cu privire la comercializarea oualor. Acesta vor largi modul de comercializare a oualor provenite de la gaini crescute in sistem alternativ (voliere), datorita interdictiilor stabilite de gripa aviara.

Astfel, producătorii de ouă provenite de la gaini crescute in spatii deschise, nu vor fi afectati de aceasta lege si vor putea sa-si comercializeze bunurile in mod normal, inclusiv in cazul in care gainile acestora au acces restrans la circulația în aer liber, datorita extinderii gripei aviare. Cauza este schimbarea ulterioara a standardelor de comercializare a ouălor din UE.

Standardul stabilit pana acum (intrat in vigoare din 2008) pentru toate statele membre UE era cel care lasa producătorii de ouă să-şi comercializeze produsele, in continuare, indiferent daca găinile lor aveau/nu acces în aer liber pe o perioada de maxim 12 săptămâni. Noua schimbare va intra in vigoare de la 25 noiembrie 2017 si prelungeste acest interval cu 4 saptamani.

Noile modificari ale directivei dispuse de Directoratul General pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală de la nivelul Comisiei Europene, arata ca UE a luat act de ingrijorarile fermierilor din statele membre privind posibilitatea de a suferi scaderi in cifrele de afaceri,in cazul fermelor cu creştere a păsărilor în sistem alternativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: