Combinațiile de alimente prin care asimilezi de 1 mie de ori mai mulți nutrienți
Combinatiile dintre anumite alimente te pot ajuta sa asimilezi mai rapid si mai eficient nutrienții. Cum ar fi, de pilda, Spanacul și căpșunile. Unde PH-ul stomacului este cel care ingreuneaza asimilarea fierului din plante.
De aceea, vitamina C este cea care ne sare in ajutor pentru a rezolva problema. Aciditatea data de vitamina va da din fier într-o substanta mai usor de absorbit. Tot ce-ti trebuie este 100 mg de vitamina C, iar fierul va fi asimilate de multe, multe ori mai rapid. Acelasi principiu se aplica si in combinatia ardei roșu și fasole boabe neagră.
- Legumele crude și ouăle
Legumele crude au ceva ce se numeste carotenoizi, care te ajuta sa eviti formarea cancerului. Problema, insa, e ca carotenoizii sunt complicat de asimilat, chiar daca sunt TOP 5 cei mai buni antioxidanți si ele sunt in fructe şi legume (rosii, galbene si portocalii). De asta sunt recomandate oule, datorita grăsimii din gălbenușul de ou, care te ajuta la absorbtie. 3 ouă impreuna cu legume crude, duce la si mai multi, multi carotenoizi!
- Turmericul și piperul negru
Curcumin este substanta pe care se bazeaza turmericul si care te ajuta sa eviti, dar si sa rezolvi afectiuni grave, ca neurodegenerative, cardiovasculare, pulmonare, metabolice samd.Piperina din piperul negru, insa, va rezolva problema asimilarii grele a curcuminului.
20 mg de piperină cu 2 grame de curcumin creste puterea de asimilare de 2000 de ori, arata ultimele studii.
O singura problema si mare atentie aici, curcuminul crește riscul dezvoltarii pietrelor la rinichi.
- Salata verde și uleiul
Uleiuri sănătoase cu salată, duce la mai mulți carotenoizi din salată.
- Carne și rozmarin
Rozmarinul pus pe carne înainte de a o face scade riscul de a face cancer cu 50%.
- Cartofii dulci și spanacul