TOP 10 cărți NEMIRA
Saptamana aceasta va imbogatim cunostintele cu ultimele aparitii interesante de la editura NEMIRA, de la Colectia Nautilus pentru iubitorii de SF si Fantasy pana la simple fiction. Dar, va rog, convingeti-va singuri, noi doar va punem pe masa “preparatele”.
- Colecția Nautilus science fiction & fantasy:
Central Station, de Lavie Tidhar, tânăr scriitor israelian, distins cu numeroase premii internaționale (cea mai bună carte SF&F la The Guardian în 2016, câștigător al John W. Campbell Memorial Award, pe lista scurtă pentru Cel mai bun roman la British Science Fiction Award 2016, nominalizat la Premiul Arthur C. Clarke 2017).
Adrian Tchaikovsky cu romanul Copiii timpului, câștigător al premiului Arthur C. Clarke : Ultimii supraviețuitori ai Pământului au scăpat cu greu de pe lumea lor muribundă și caută supraviețuirea printre stele. Și găsesc o comoară lăsată de niște strămoși îndepărtați: o planetă terraformată și pregătită pentru ei. Dar în lunga perioadă care s-a scurs până au ajuns aici, alți au ocupat-o, transformând refugiul paradisiac într-un coșmar.
Povestea lui Claire Randall, eroina din seria Outlander, care ajunge în Scoția secolului al XVIII-lea și trăiește o poveste intensă de dragoste cu tânărul războinic James Fraser, printre intrigile și luptele de putere ale epocii, continuă în al 5-lea roman al seriei, The Fiery Cross, care o să fie împărțit în 2 volume.
Seria de autor dedicată fraților Strugațki continuă cu romanul Melcul pe povârniș (The Snail on the Slope): Povestea lui Peretz și Candide, în misterioasa Pădure, un loc plin de pericole și secrete. Matt Haig revine în colecția Nautilus, dupa romanul Umanii, cu How to Stop Time, o poveste despre nemurire, sacrificiu și iubire, în curs de ecranizare, cu Benedict Cumberbatch în rolul principal.
Îndrăgitele trilogii Silozul, de Hugh Howey și Turbion, de Robert Charles Wilson revin în formatul actual al colecției, iar printre continuări de serii se numără: Wild cards (coord. de George R.R.Martin), Istoria naturală a dragonilor, de Marie Brennan, Amintiri din trecutul Terrei, de Liu Cixin, Witcher, de Andrzej Sapkowski, Transformarea, de Justin Cronin.
Cititorii Young Adult au foarte multe motive de bucurie. Se vor reîntâlni cu Mare, Maven și Cal în Cușca regelui, al treilea roman al seriei de mare succes Regina roșie, cu Mila în Redemption, ultimul volum al trilogiei scrise de Debra Driza, cu protagoniștii din seria Culorile Magiei, de V.E. Schwab, Kell și Lila în A Gathering of Shadows și cu personajele noi din seria Rebel of the sands, de Alwyn Hamilton.
În afara colecțiilor: Bear Grylls, Living Wild – un ghid complet pentru supraviețuirea în sălbăticie, cu metode de supraviețuire, imagini și explicații.
În martie editura Nemira lansează colecția de literatură română contemporană coordonată de Eli Bădică.
- Colecția Babel:
The Only Story, de Julian Barnes – îndrăgitul autor britanic face una dintre cele mai fine descrieri a ecourilor și consecințelor primei iubiri până la bătrânețe.
Trezirea leilor, de Ayelet Gundar Goshen, roman recomandat de New York Times, cu o intrigă de thriller pe care autoarea explorează subiecte dificile precum moralitate, emigrație, culpabilitate, dorințe ascunse și secrete în viața domestică.
Șarpele din Essex, de Sarah Perry : Cora Seaborne, o naturalistă amatoare, se mută în Colchester după moarte soțului ei. Când locul se umple de rumoarea că faimosul Șarpe de Essex s-a întors să vâneze oameni, Cora e convinsă că e vorba de o specie nedescoperită încă, nu de vreun animal mitologic fabulos. În încercarea ei de a găsi șarpele și a le demonstra oamenilor că nu e nimic supranatural, va descoperi iubirea, precum și ecuația dificilă dintre știință și credință.
- Colecția Damen Tango
Femeia din Orient Express, de Linsday Jayne: Căutând o pauză de la căsnicia ei tensionată, tânăra Agatha Christie ia Orient Expressul spre Bagdad. Dar nu e singura pasageră cu secrete, colegele ei de compartiment ascund și ele drame, tragedii, mistere, iar odată cu peisajele de afară, toate acestea se amestecă unele cu altele și desfac în povestire.