Credit pentru achiziția de teren agricol

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Fermieri, fermieri! Despre ce sa vorbim noi astazi? Pai, din moment ce agricult.ro cunoaste nevoile voastre, ne-am gandit azi ca, daca doriti sa cumparati un teren, dar nu aveti destui bani si v-ati gandit bine inainte la ideea de a contracta un credit (foarte bine trebuie sa va ganditi inainte, caci sunt multe implicatii, cum bine stiti!) – atunci avem ceea ce va trebuie.

Creditul propus de finantariagricole.ro este pentru persoanele juridice (societati comerciale, PFA, II, IF) care exploateaza suprafete de teren in arenda sau in proprietate si care se gandesc sa isi largeasca suprafetele cultivate sau sa achizitioneze o parte din suprafetele arendate. Destinatia acestui credit este achizitia de teren agricol. In plus, mai aveti posibilitatea ca banca sa va ofere un credit pe termen scurt pentru acoperirea cheltuielilor notariale si a cheltuielilor pentru intabulare.

Conditii:

  • Valoarea creditului nu poate trece de 85% din valoarea investitiei. Poti cumpara terenul in transe, alaturi de negocierea cu proprietarii vanzatori
  • Creditul este de cel mult 10 ani.
  • trebuie sa fi lucra in domeniul agricol de minim 24 de luni, care exploateaza o suprafata de minim 100 ha si care doresc sa isi consolideze suprafetele cultivate prin achizitia unor suprafete deja arendate si/sau sa isi creasca suprafetele cultivate prin achizitia unor terenuri adiacente celor aflate deja in exploatare.
  • Valoarea creditului va fi raportata si la valoarea proiectului de investitii, gradul maxim de finantare fiind de 80-85% din valoarea proiectului.
  • Terenul cumparat poate fi o garantie pentru creditul contractat, insa trebuie intabulat. Pot fi luate in garantie si alte imobile sau utilaje.
  • Fondul de Garantare a Creditului Rural poate sa garanteze pana la 50% din necesarul de garantii.

Mai multe despre AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: