APIA scoate adeverințe pentru cei care beneficiază de subvenții

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Agentia de Plati si Intervenţie pentru Agricultura (APIA) a anuntat ca urmeaza sa scoata adeverinte pentru beneficiarii Masurii 14T (fosta Masura 215) – Plati privind bunastarea animalelor, Campania 2018, care doresc sa foloseasca aceste fonduri.

Imprumuturile sunt cerute pentru finantarea activitatilor curente, de la institutiile bancare si nebancare care sunt in contract cu APIA pentru anul de cerere 2018.

Conform acestor contracte, la cerea scrisa a doritorului, APIA va scoate o adeverinta care atesta ca fermierul a transmis cerere de plata pentru intervalul 3-31 ianuarie 2018 aferenta anului de angajament 2018 (ianuarie-decembrie), pentru Masura 14T „Plati in favoarea bunastarii animalelor – pachetul a) porcine sau pachetul b) pasari”.

Adeverinta sui-mentionata ofera 70% pentru pachetul a) porcine si 70% pentru pachetul b) pasari din valoarea sumei solicitate in cererea de plata aferenta anului de angajament 2018.

Valoarea creditului reprezinta maximum 90% din suma inscrisa in adeverinta si de care beneficiaza fermierul pentru Plaţile referitoare la bunastarea animalelor, Campania 2018.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) şi Fondul National de Garantare a Creditului pentru intreprinderi Mici si Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM) garanteaza cel mult 80% din valoarea unui credit acordat de banci fermierilor.

Conform Ordinului Ministrului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale nr. 50/2017 de modificare a Ordinului Ministrului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale nr.703/2013 pentru aprobarea criteriilor dupa care se vor stabili conventiile dintre institutiile financiar-bancare si nebancare si APIA, in vederea finantarii de catre acestea a activitatilor curente ale beneficiarilor platilor in temeiul adeverinţelor scoase, dobanda pentru oferirea creditelor va fi de RON-ROBOR 6M + maxim 2%.

Referitor la comisioanele stabilite de institutiile finantatoare, APIA aminteste beneficiarilor sa se uite de 2 ori pe solutiile de finantare propuse de institutiile financiar-bancare si nebancare referitoare la costul impus de ei, pentru a nu alege modalitatile de finantare gresite, in raport si cu starea lor materiala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: