Prețul unui teren în România vs în UE

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Dupa cum bine se cunoaste deja, dupa Revolutie a avut loc marea “vanzare” a tarii, cand politicienii de la acea vreme, care avea fraiele in mana, au decis sa distruga industria puternica a Romaniei, dand multe dintre fabricile care erau alte statului, domeniului privat, proces numit “privatizare”.

In acest moment, politicienilor le-a venit grozava idee sa vanda pamanturile tarii. Conform ultimelor informatii de la Eurostat, România vinde cel mai ieftin teren arabil din Uniunea Europeană.

Un hectar a fost cumparat, în 2016, cu mai mult de 1950 de euro. Nici macar nu se compara cu cele din Olanda, care este cel mai mare investitor din România și desigur, din cauza caruia tara noastra este refuzata in Schengen (pe motive politice si economice, nu reale). Prin urmare, daca ne uitam atent 1 hectar în 2016, insemna 63 de mii de euro, adica de 30 de ori mai mult.

hectarul de teren arabil care are cel mai mare pret din Uniunea Europeană a fost obiect de tranzactie in zona Liguria din Italia, cu mai mult de 100.000 de euro. Nu e deloc normal, sa nu uitam ca România era grânarul Europei, acum nu de mult. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: