Benficiile nucilor verzi asupra sănătății

Nucile verzi sunt un super aliment, exact ca Superman, care previne mai multe boli, printre care si afectiunile cardiovasculare și, de asemeni, intareste imunitatea.

Sa nu uitam si ca are multe proprietati astringente,  tocmai pentru ca prezinta un conținut mare de tanin și iod.

  • scad riscul aparitiei unui infract

Acestea contin si multe substante nutritive ca: vitaminele A, B, E si F, [recum si minerale: calciu, fier, seleniu, fosfor sau zinc. Principalii beneficiari sunt oasele si inima ta. Antioxidantii din miezul nucilor verzi te ajuta cu tensiunea arteriala si scade nivelul colesterolului din sange. Mai mult, continutul de vitamina E reduce si riscul de aparitie a unui atac de cord.

  • Protejeaza stomacul de boli

Coaja nucilor, mai exact, este cea care protejeaza stomacul de tot felul de boli, precum infectiile intestinale acute. Cel mai bun mod de a trata aceste probleme este cu coaja de nuca, se prepara astfel: in 300 de ml de apa se pune in jur de 5 lingurite de coji de nuci verzi maruntite, lasate la macerat cam zece ore. Acum strecori prin sita si ceea ce ramane se fierbe cu 300 ml de apa pentru alte 5 min. Combinati cele 2 mancaruri rezultate si beti 1 l din aceasta.

  • Indeparteaza negii

Pentru 1 sap regiunile in care ti-au aparut negii, trebuie frecate de 3 3 ori pe zi, cu coaja verde in care sunt invelitele nucile. Medicii vorbesc despre proprietati antiinfectioase ale cojii, de care am vorbit in primul paragraf al articoului.

  • Rezolva infecțiile urinare

Simplu: tot ce trebuie sa faci e sa mananci cateva nuci verzi. De asemenea, scapi si de tuse, iar coaja macerata poate fi folosita si pentru a nu mai avea probleme cu varicele.

  • Dulceața de nuci verzi

Trebuie luate doar nucile culese la inceputul lunii iunie, inainte de a se fi format complet. Coaja trebuie curatata (mai greu), apoi sunt lasate 6 ore in apa, scoase si combinate cu zahar sau miere si, eventual se lasa la macerat pentru 24 de ore, la fel si lamaia, este optionala.

Ingrediente:

  • 2 kg de nuci verzi
  • 1 kg zahar
  • 100 ml miere de albine (optional)
  • 0,5 l apa
  • zeama de la 2-3 lamai
  • cateva cuisoare
  • 1 baton de scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat

 

  • Cum se face:

Se curata pana la stratul alb, dar cu ajutorul unor manusi de plastic pentru aa nu va rani mainile.

Se pun in apa rece pana la 6-12 ore, acoperite complet. Mai schimbati apa de 2-3 ori in acest timp.

Urmeaza combinatia de: apa, zahar, miere si zeama de lamaie si se lasa la foc mare. Cand siropul incepe sa clocoteasca, se adauga si nucile, cuisoarele, scortisoara si vanilia. Dupa aia lasati dulceata la foc mic pana cand se intareste siropul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *