Setul complet de ustensile SMART pentru o viață “inteligentă”

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Cum poti sa incepi de pe acum sa traiesti o viata smart. Daca esti pasionat de viitor la fel de mult ca noi, atunci special pentru tine am facut noi acest articol, in care va vom recomanda cateva masuri prin care puteti trai, deja, in viitor! Smartphone, smart TV, smartwatch, smart home sunt numai cateva dintre conceptiile moderne cu privire la o astfel de lume, important este sa stim cum sa le folosim.

  • Internetul, cel mai important lucru dintre toate

Trebuie să te gandesti sa-ti cumperi, mai intai, un router dual-band care-ți poate deschide un internet pe banda de frecvență 2,4 Ghz și pe cea de 5 Ghz.

Mai pe scurt, routerul creeaza 2 rețele diferite prin care-ti poți conecta, se parat de celalalte sau impreuna cu ele, gadget-urile smart. Prima bandă este constanta, mai de incredere, slabe sanse sa pice netul, insa viteza nu este prea satisfacatoare, fata de cea de 5 Ghz care este mai puternica, insa semnalul este mai slab. Probabil va intrebati la ce e nevoie doua retele?! Ce naiba fac eu cu atatea?! Pai ele evita aglomerarea rețelei și pastreaza viteze constante de o calitate buna, pentru orice dispozitiv conectat.

Cea de 2,4 Ghz este buna mai ales pentru smartphone pentru a avea semnal de oriunde din casa si a te putea conecta mai rapid si usor, precum si orice alte dispozitive care nu cer capacitati inalte de viteza.

TP-Link Archer C5 AC1200 este bun, un router cu bandă duală, cu o rată de transfer de 300 Mbps (2,4 Ghz) și 867 Mbps (5 Ghz), avand standard Wi-Fi 802.11ac și la un pret rezonabil.

  • Un alt lucru esential pentru lumea ta smart

Dupa ce te-ai asigurat ca ai si securitate la internet si viteza buna dual band, ar trebui sa treci la partea inteligentă, adica: cumpara-ti prize, senzori sau becuri inteligente, care pot fi utilizate de la distanță printr-un fel telefon mobil. Toate acestea vor fi utilizate prin intermediul unui hub.

Foarte important este ca toate produsele pe care le iei sa fie compatibile unele cu celalalte. De asta majoritatea dintre ele ar fi bine sa fie realizate de la acelasi producator.

De pilda, Orange are un abonament de smart home care prevede: dispozitivul central smart, acces la aplicație, alerte și sms-uri. De la acelasi operator vei putea lua prize, senzori de mișcare, de ușă sau fereastră, senzor de inundație sau de fum, precum și o cameră video. Dupa ce le si instalezi vei putea vedea imagini de la distanta cu casa ta, vei fi alertat cu privire la inundatii ori dacă s-a semnalat prezenta unui fum in incapere. TP-Link sau Dlink au multe oferte pentru smart home.

Ganditi-va ca dureaza ceva pana cand se va racori la tine acasa, pana cand aerul conditionat porneste si incepe sa se faca rece in toata casa, asa ca, poti porni din timp dispozitivul, de la distanta, pentru a te asigura ca, atunci cand ajungi, in sfarsit, acasa, ea va fi deja un mediu prielnic “supravietuirii”.

Alt exemplu: cu o priză inteligentă de genu celei de aici (CLICK PE LINK) ai putea-o folosi pentru ca aceasta sa funcționeze numai la cateva ore special alese și, astfel, aparatul de aer condiționat să mearga fara interactiunea ta, daca-l lasi pe ON.

Cu un bec inteligent o sa para ca esti acasa si ca citesti sau cine stie ce alte activitati, cand, in realitate, nu esti. Precum priza, o poti programa ca, la anumite intervale special stabilite de tine, becul să functioneze. Poate fi aprins si stins cand doresti tu.

Sau, desigur, un aparat de controlat temperatura camerei, ar fi o alta solutie inteligenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: