Compania care produce Tymbark investește și mai mulți bani în România

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Maspex România, firma care este compusa majoritar din actionari polonezi si a creat brandurile Tymbark, Tedi şi Salatini, a cerut de la stat 2 ajutoare de stat, sume de bani care se ridica la 45,5 milioane de lei (9,8 mil. euro). Fondurile de la stata ar putea intoarce jumatate din cheltuielile firmei facute cu fabricile din Vălenii de Munte (Prahova) şi din Vatra Dornei (Suceava), 2 proiecte care au avut o investitie totala de 91 de milioane de lei (20 mil. euro).

„Compania noastră a depus două proiecte având ca scop extinderea activităţii prin dotare cu noi linii tehnologice şi echipamente necesare fluxului de producţie. Prin aceste două proiecte de investiţii dorim să întâmpinăm nevoile pieţei şi creşterea treptată a consumului“, a spus Ioana Vişean, manager PR al Maspex România.

În fabrica din Vălenii de Munte, Maspex fabrica sucuri (Tymbark, Tedi, Ciao si Figo), unele pe care le realizeaza instant (La Festa), snacksuri dulci şi sărate (Salatini, Rollini d’Oro) şi paste (Arnos), pe cand in cealalta din Vatra Dornei se produce cunoscuta apa Bucovina. Ultima mentionata a fost cumparata in anul 2016, investitie ce a venit la pachet cu brandul Bucovina.

In 2018, firma a dus la bun sfarsit un plan de investiții care trece de valoarea de 70 de milioane de lei (aproximativ 15 mil. euro) într-o directie cu totul nouă de îmbuteliere aseptică, lucru care a dus la introducerea pe piata a sucurilor Tymbark în ambalaj PET pătrat, pe acest segment de piata fiind o adevarata premiera.

Maspex România a terminat anul trecut cu venituri de  409 mil. lei (90 mil. euro), o majorare cu 13% in comparatie cu 2016, și un profit net de 23,3 milioane de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: